Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Oficial: Ancelotti a părăsit AC Milan pentru Chelsea. Leonardo îi va antrena pe milanezi

Oficial: Ancelotti a părăsit AC Milan pentru Chelsea. Leonardo îi va antrena pe milanezi

Oficial: Ancelotti a părăsit AC Milan pentru Chelsea. Leonardo îi va antrena pe milanezi
Sursa foto: carlo ancelotti
01 Iun 2009   •   12:53

Sfârşitul unei ere de opt ani la AC Milan. Carlo Ancelotti, antrenorul echipei din Milano în ultimii ani şi câştigătorul a numeroase trofee, şi-a reziliat contractul de comun acord cu conducerea clubului şi luni a devenit oficială mutarea sa la Chelsea, pentru o perioadă de trei ani.. Noul antrenor al echipei este brazilianul Leonardo, fost jucător al clubului fără experienţă de antrenor.
"M-am înţeles cu clubul şi am decis de comun acord să punem capăt colaborării cu un an înainte de termen, care era 2010. Cred că se termină într-un fel pozitiv şi probabil că este o decizie bună despărţirea. Respectul şi afeţiunea rămân între toţi cei care au participat la aventura din aceşti ani.", a precizat tehnicianul italian pentru Channel4.
Ancelotti a confirmat că a vorbit despre plecarea sa de la Milano după meciul de la Firenze, cu vicepreşedintele clubului, Adriano Galliani şi preşedintele Silvio Berlusconi. Ce nu a vrut să confirme duminică, însă, antrenorul, este viitoarea sa destinaţie, dar luni a fost deja prezentat oficial la echipa engleză Chelsea Londra, al cărei scaun a rămas liber după plecarea programată a lui Guus Hiddink. Ancelotti s-a întâlnit personal cu Roman Abramovic, patronul lui Chelsea, moment în care, probabil, cei doi au negociat venirea tehnicianului la echipă.
"Nu pot vorbi oficial despre viitorul meu deoarece nu am semnat un angajament cu nici un club. Sper să îmi ştiu curând viitorul, nu este neapărat Chelsea viitoarea mea echipă", s-a limitat să declare Ancelotti duminică despre viitoarea sa destinaţie.
Cu toate acestea, Ancelotti a semnat luni un contract pe trei ani cu gruparea londoneză, începând cu 1 iunie 2009, anunţă Mediafax.
AC Milan nu a rămas nici ea fără antrenor, întrucât Adriano Galliani, vicepreşedintele AC Milan a anunţat încă de duminică semnarea unei colaborări cu Leonardo, brazilian de 39 de ani care a jucat între 1997 şi 2001. Leonardo a fost în ultima perioadă director de scouting şi al grupelor de tineret în cadrul clubului din capitala italiană a modei, iar acum face pasul spre fotbalul mare pentru prima sa experienţă ca antrenor. În mod cert, oficialii milanezi au avut curaj să îl numească pe brazilian antrenor principal în ciuda lipsei de experienţă şi după ce au văzut ce a reuşit Josep Guardiola la FC Barcelona în sezonul său de debut.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Carlo Ancelotti Chelsea Londra AC Milan
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close