Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Oficial: Jose Mourinho a revenit la Chelsea

Oficial: Jose Mourinho a revenit la Chelsea

Oficial: Jose Mourinho a revenit la Chelsea
de M.T.    |    03 Iun 2013   •   16:33

Jose Mourinho a revenit la Chelsea, echipă pe care o va antrena în următoarele patru sezoane, a confirmat site-ul oficial al formaţiei londoneze.

Este a doua experienţă a tehnicianului portughez pe banca ehipei care a câştigat trofeul Europa League în sezonul recent încheiat, în precedentul său mandat (2004-2007), gruparea de pe Stamford Bridge reuşind să cucerească două titluri de campioană a Angliei, o Cupă a Angliei şi două Cupe ale Ligii.

„Sunt încântat să-i urez bun venit înapoi lui Jose. Succesele sale şi ambiţia pe care a arătat-o l-au făcut un candidat formidabil pentru banca echipei noastre. Jose a fost prima noastră alegere, pentru că a fost şi rămâne o figură populară în club”, a declarat Ron Gourlay, directorul executiv al lui Chelsea.

În vârstă de 50 de ani, Mourinho a lucrat în Italia, la Inter Milano, şi în Spania, la Real Madrid, după ce a plecat de la Chelsea în 2007.

În această perioadă, Mourinho a continuat să aibă succes, cucerind trei titluri naţionale, două cupe naţionale, precum şi Liga Campionilor, în 2010, cu Inter.

Antrenorul portughez s-a despărţit la finalul sezonului de Real Madrid, la capătul unui an în care a ratat toate obiectivele fixate de conducerea clubului din capitala Spaniei.

Pe lângă eşecurile din campionat, cupă şi Liga Campionilor, Jose Mourinho a intrat în conflict cu unii dintre cei mai importanţi jucători ai echipei, neînţelegerile dintre tehnicianul portughez şi liderul vestiarului, Iker Casillas, ţinând prima pagină a ziarelor în mai multe ocazii.

La Chelsea, Mourinho va avea şansa de a cuceri un trofeu încă de la începutul mandatului său, londonezii urmând să joace în Supercupa Europei cu Bayern Munchen, echipă care va fi pregătită din această vară de Pep Guardiola, vechiul rival din La Liga al lusitanului.

Noul manager al lui Chelsea va fi prezentat oficial în cadrul unei conferinţe de presă care va avea loc pe data de 10 mai.

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close