Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Oficial: Kaka este noul star al "galaxiei" Real Madrid, pentru 65 de milioane de euro

Oficial: Kaka este noul star al "galaxiei" Real Madrid, pentru 65 de milioane de euro

Oficial: Kaka este noul star al "galaxiei" Real Madrid, pentru 65 de milioane de euro
Sursa foto: ricardo kaka
09 Iun 2009   •   16:32

Deceniul se termină aşa cum începuse pentru Real Madrid, cea mai titrată echipă de fotbal a lumii. Zidane venea în 2001 la Real pentru 73 de milioane de euro, iar acum Ricardo Kaka devine al doilea cel mai scump jucător din istorie, trecând de la AC Milan la echipa madrilenă pentru 65 de milioane de euro. Mijlocaşul a fost supus unui examen medical luni în Brazilia şi a semnat un contract valabil până în 2015.
Ultimul test înaintea semnării contractului cu Real Madrid a lui Kaka era examenul medical, formalitate pe care Kaka a făcut-o la Recife, în ţara natală, unde se afla cu ocazia meciului Braziliei cu Paraguay, de miercuri. Jucătorul s-a declarat mulţumit de mutare, şi spune că a rămas cu amintiri şi sentimente pozitive, după o şedere de şase ani.
"Tot ce am făcut pentru AC Milan a fost de comun acord cu conducerea, de când am venit în Italia până când a semnat, azi, plecarea", a declarat Kaka pentru Eurosport.
"Aici am câştigat tot ce îşi putea dori un jucător şi mutarea acesta este o nouă motivaţie pentru mine. Sunt sigur că Real Madrid îşi va construi o echipă competitivă care să poată începe să câştige titluri din nou.", şi-a arătat brazilianul optimismul marcă proprie.
AC Milan se poate considera şi ea mulţumită, deoarece a obţinut un preţ extraordinar pentru un jucător emblematic, dar care are 27 de ani şi nu ar mai fi putut fi vândut în curând pentru un asemenea preţ. Aceasta este cea mai mare sumă de transfer primită vreodată de clubul "rossonero" pentru un singur jucător.
"Milan îi mulţumeşte omului Kaka şi campionului Kaka pentru contribuţia sa decisivă la multele victorii obţinute de echipa noastră în ultii şase ani", a precizat conducerea clubului italian într-un comunicat oficial, potrivit sursei citate.
Acesta este primul transfer de marcă din a doua eră Florentino Perez, la doar săptămână de la învestirea acestuia în funcţia de preşedinte al clubului, pentru a doua oară. Perez este cunoscut pentru pasiunea pe care o are pentru jucătorii de renume mondial, pe care plăteşte sume colosale. Astfel, Real Madrid i-a mai transferat în timpul primului său mandat pe Zidane, David Beckham, Luis Figo, Ronaldo sau Michael Owen.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Real Madrid AC Milan nationala Braziliei
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close