Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Olympique Lyon s-a calificat în semifinalele Cupei Ligii Franţei, după 2-1 cu Lille

Olympique Lyon s-a calificat în semifinalele Cupei Ligii Franţei, după 2-1 cu Lille

Olympique Lyon s-a calificat în semifinalele Cupei Ligii Franţei, după 2-1 cu Lille
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    12 Ian 2012   •   12:17

Olympique Lyon a revenit de la 0-1 în faţa campioanei Lille, deşi a evoluat în inferioritate numerică încă din minutul 11, şi a câştigat cu 2-1, calificându-se astfel în semifinalele Cupei Ligii Franţei.

Echipa lui Remi Garde a primit o dublă lovitură în debutul partidei de la Stade Gerland, Mouhamadou Dabo fiind eliminat în minutul 11, pentru ca englezul Joe Cole să-i aducă pe oaspeţi în avantaj după jumătate de oră de joc.

Lyon a reuşit însă să egaleze înainte de pauză, prin suedezul Kim Kallstrom, şi a trecut în avantaj la mijlocul reprzei secunde, graţie golului marcat de argentinianul Lisandro Lopez, înainte ca egalitatea numerică să fie restabilită în minutul 82, când Debuchy a primit cartonaşul roşu.

În primul rând, sunt foarte fericit că ne-am calificat. Am jucat ca o adevărată echipă. Când Mouhamadou Dabo a fost eliminat, am fost puţin îngrijorat, însă apoi am realizat că nu jucăm deloc rău. Băieţii au arătat caracter şi au câştigat în ciuda tuturor dificultăţilor”, a declarat tehnicianul lyonezilor.

Dijon a condus de trei ori pe terenul lui Nice, însă a fost egalată de fiecare dată, la finalul celor 120 de minute de joc scorul fiind 3-3. Gazdele s-au impus în cele din urmă cu 5-3 după loviturile de departajare şi vor juca în semifinale cu Marseille, deţinătoarea trofeului în ultimele două ediţii.

Ultima echipă calificată în penultimul act al Cupei Ligii Franţei este Lorient, care a câştigat cu 1-0 în deplasarea de la Le Mans, unicul gol al întâlnirii fiind marcat de Gilles Sunu, şi care va lupta pentru un loc în finală cu Olympique Lyon.


×
Subiecte în articol: Olympique Lyon lille
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close