Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Palermo a învins cu 2-1 pe AC Milan şi s-a calificat în finala Cupei Italiei

Palermo a învins cu 2-1 pe AC Milan şi s-a calificat în finala Cupei Italiei

Palermo a învins cu 2-1 pe AC Milan şi s-a calificat în finala Cupei Italiei
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
11 Mai 2011   •   10:20

Visul Milanului de a realiza eventul în acest sezon a luat sfârşit marţi seară, când proaspăta campioană din Serie A a pierdut returul semifinalei din Cupa Italiei, 1-2 în deplasare cu Palermo. La sicilieni, românul Dorin Goian a fost integralist şi a avut o evoluţie bună.

După ce în meciul tur de pe teren propriu nu a reuşit decât un egal, 2-2, Milan nu avea altă posibilitate în meciul de pe Stadio Renzo Barbera decât să atace din primul minut. Echipa lui Allegri nu a reuşit însă să deschidă lacătul defensiv gândit de tehnicianul gazdelor şi, în debutul reprizei a doua Migliaccio a deschis scorul cu o lovitură de cap din interiorul careului. După alte 10 minute, Ilicic a scăpat singur cu portarul rossonerilor, dar a fost faultat în careu de olandezul Van Bommel, care a fost eliminat. Cesare Bovo a transformat fără probleme penaltyul şi calificarea în ultimul act era deja decisă.

La numai câteva secunde după ce a făcut 2-0, Bovo a fost şi el eliminat, pentru un fault dur asupra lui Pato. Deşi a forţat pe final, inclusiv cu Antonio Cassano, care l-a înlocuit pe Nesta, Milan nu a reuşit decât golul de onoare, marcat de Ibrahimovic în prelungirile partidei. Ultimul fluier al arbitrului Gianluca Rocchi a pecetluit prima calificare a lui Palermo în finala Cupei Italiei după 32 de ani, la precedenta apariţie în ultimul act sicilienii fiind învinşi de Juventus cu 2-1, după prelungiri.

Ştiam că vom întâlni o echipă mai puternică şi că vom avea nevoie de o evoluţie perfectă, dar cred că pe totalul celor două manşe am fost superiori”, a declarat Delio Rossi, tehnicianul sicilienilor, la finalul partidei.

Am avut câteva ocazii, inclusiv una a lui Robinho în debutul părţii secunde. Când am ajuns în careu nu am fructificat şansele care ni s-au ivit. Palermo a făcut un meci mare, nu am motive pentru a-mi critica jucătorii”, a spus tehnicianul rossonerilor.

Finala Cupei Italiei va avea loc pe 29 mai, pe Stadio Olimpico din Roma. Sicilienii îşi vor afla adversara din ultimul act miercuri seară, atunci când este programat returul celeilalte semifinale, Inter-AS Roma. În prima manşă, nerazzurrii s-au impus în deplasare cu 1-0.

×
Subiecte în articol: Palermo AC Milan Cupa Italiei Dorin Goian
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close