Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Panathinaikos-Galatasaray. Frank Rijkaard se va confrunta cu fostul său asistent de la Barcelona

Panathinaikos-Galatasaray. Frank Rijkaard se va confrunta cu fostul său asistent de la Barcelona

Panathinaikos-Galatasaray. Frank Rijkaard se va confrunta cu fostul său asistent de la Barcelona
Sursa foto: Henk ten Cate Frank Rijkaard
17 Sep 2009   •   14:18

Doi prieteni se întâlnesc joi în Europa League în aceeaşi grupă F cu Dinamo Bucureşti şi Sturm Graz. Antrenorul lui Panathinaikos, Henk ten Cate, a lucrat ca asistent al adversarului de joi de la Galatasaray, Frank Rijkaard, pe timpul când activau la Barcelona. Împreună cei doi au obţinut două titluri în campionatul spaniol, 2004/05 şi 2005/06, dar şi trofeul 2005/06 al UEFA Champions League înainte ca Ten Cate să revină în OIanda pentru a antrena AFC Ajax. Rijkaard a mai rămas două sezoane la Barca, dar nu a mai obţinut niciun trofeu major.
Prietenia ce îi leagă va fi uitată, dar deşi Henk ten Cate probabul nu îşi va duce la îndeplinire ameninţarea că ?îl va omorî? pe Rijkaard în caz că acesta câştigă meciul, el nu acuză un complex de inferioritate.
"Va fi un meci interesant?, declara Rijkaard. "Este ceva special deoarece am lucrat cu Henk şi normal că îl susţin. Important este că prietenia va rămâne.
Meciul va fi unul de urmărit şi pentru faptul că atât Panathinaikos cât şi Galatasaray au început excelent în campionatele interne, cu un procentaj de 100%, grecii după trei etape, turcii după cinci meciuri.
"Echipele sunt aproape egale în termeni de calitate şi putere. Orice echipă însă are şi slăbiciuni, iar dacă pentru Galatasaray, punctul lor forte este atacul, atunci apărarea lor este slăbiciunea?, declara Cate.
Ten Cate a subliniat că titlul în Grecia este prioritatea lui Panathinaikos, dar aceasta nu l-a împiedicat să ameninţe în glumă pe Rijkaard că îl va ucide dacă "vine aici şi îmi ia punctele ".
Următorul meci al Dinamo va fi cu echipa greacă, pe 1 octombrie
Antena3.ro

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close