Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Paolo Maldini, jignit şi fluierat de fanii lui Milan la ultimul meci pe San Siro (VIDEO)

Paolo Maldini, jignit şi fluierat de fanii lui Milan la ultimul meci pe San Siro (VIDEO)

Paolo Maldini, jignit şi fluierat de fanii lui Milan la ultimul meci pe San Siro (VIDEO)
24 Mai 2009   •   23:35

La mai bine de 24 de ani de la debutul în Serie A, fundaşul Paolo Maldini, de la AC Milan, a susţinut duminică ultimul său meci în faţa fanilor de pe San Siro. Intrat în legendă graţie recordurilor sale, Maldini, unul dintre cei mai buni fundaşi din istoria fotbalului, a anunţat că se va retrage din activitate la finalul acestui sezon, însă retragerea sa a fost marcată de un eveniment neplăcut.

AC Milan a pierdut cu 2-3 partida de pe teren propriu cu AS Roma şi a căzut pe locul trei în clasament, fiind în pericol chiar să piardă calificarea directă în grupele Ligii Campionilor, iar fanii s-au răzbunat pe jucători. Unii dintre ei l-au fluierat şi insultat pe Maldini, scandând în acelaşi timp numele unei alte legende, Franco Baresi, dorind să îi arate căpitanului pe cine respectă ei mai mult.

?Dacă fanii l-au jignit pe Maldini, înseamnă că nu iubesc acest sport şi că ar trebui să stea acasă. Dacă cineva îl insultă pe Maldini, întrece orice limită?, a declarat Luciano Spalletti pentru Sky Italia, antrenorul echipei AS Roma.

În ciuda dezamăgirii provocate de unii ultraşi ai lui AC Milan, Maldini a părăsit stadionul într-o manieră elegantă, cu capul sus şi cu zâmbetul pe buze. Căpitanul a refuzat să recunoască şi să comenteze modul în care şi-au luat rămas bun de la el fanii din Curva Sud. Când s-a suit în maşină pentru a părăsi stadionul San Siro el s-a rezumat să declare că este mândru ?că nu sunt o persoană ca acei fani?.



Jucătorul care va împlini în iunie 41 de ani a evoluat numai pentru AC Milan de-a lungul carierei, acumulând peste 900 de meciuri în tricoul "roşu-negru". De asemenea, Maldini a scris istorie alături de gruparea de pe San Siro, reuşind să câştige 26 de trofee cu Milan.

Mai mult, Maldini a marcat şapte goluri pentru naţionala Italiei, în 126 de meciuri, formaţie cu care a fost vicecampion mondial în 1994 şi vicecampion european în 2000.

Maldini a câştigat şi peste 20 de trofee individuale, fiind, printre altele, cel mai bun jucător european sub 21 de ani, în 1989, cel mai bun jucător de pe teren la finala Ligii Campionilor din 2003, cel mai bun fundaş din Serie A, în 2004, sau cel mai bun fundaş din Liga Campionilor, în 2007.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: AC Milan
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close