Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Părerea medicului: "Mutu s-a dopat iraţional, nu îi îmbunătăţea deloc performanţele"

Părerea medicului: "Mutu s-a dopat iraţional, nu îi îmbunătăţea deloc performanţele"

Părerea medicului: "Mutu s-a dopat iraţional, nu îi îmbunătăţea deloc performanţele"
Sursa foto: adrian mutu
28 Ian 2010   •   18:12

Faptul că Adrian Mutu s-a dopat cu sibutramină, potrivit rezultatului unui test realizat de Comitetul Olimpic Italian (CONI), a provocat uimire atât în lumea fotbalului cât şi printre medicii sportivi. Piero Volpi, fost medic al lui Inter Milano, a explicat că substanţa pe care a folosit-o Mutu nu are decât rolul de a înlătura senzaţia de foame şi nu l-ar fi ajutat în nici un fel pe terenul de fotbal. Decizia lui Mutu este, spune el, "iraţională".
"Mutu s-a dopat iraţional, deoarece sibutramina nu aduce niciun beneficiu. Sibutramina este o substanţă care este prescrisă pentru a reduce senzaţia de foame. Mi se pare anormal ca Mutu să folosească sibutramina, pentru că nu văd de ce avea nevoie de această substanţă. Este o eraore din partea jucătorului şi ar putea fi suspendat de WADA, care este extrem de severă în astfel de cazuri. Nu pot înţelege de ce a luat acest produs. Jucătorul nu îşi putea îmbunătăţi prestaţiile din teren cu ajutorul acestei substanţe", a declarat Volpi, potrivit Mediafax.
Mutu a fost testat pozitiv cu sibutramină, o substanţă interzisă, la capătul meciului de pe 10 ianuarie cu Bari, câştigat de Fiorentina pe teren propriu cu 2-1. "Briliantul" a fost titular în acel meci şi s-a remarcat, marcând un gol în minutul 38.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Adrian Mutu AC Fiorentina
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close