Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Pe profit. Barcelona prosperă şi va avea un buget record de 405 milioane sezonul viitor

Pe profit. Barcelona prosperă şi va avea un buget record de 405 milioane sezonul viitor

Pe profit. Barcelona prosperă şi va avea un buget record de 405 milioane sezonul viitor
Sursa foto: fc barcelona
25 Iul 2009   •   15:35

Performanţă şi câştiguri financiare. Barcelona cunoaşte un succes la fel de mare pe plan financiar cum are pe plan sportiv şi se pregăteşte pentru noul sezon dispunând de cel mai mare buget din istoria clubului. 9 milioane de euro profit net a înregistrat Barcelona în sezonul trecut, iar noul buget va fi unul record, de 405 milioane de euro.
Suma nu este încă una oficială, dar conducerea clubului a anunţat că va publica aceste date luni, iar creşterea este una sigură, cuantumul acesteia fiind şi el destul de clar. Acesta este al doilea an consecutiv în care gruparea condusă de Joan Laporta face profit, după ce în 2007/2008 clubul a câştigat 10,1 milioane de euro net, cu o cifră de afaceri de 309 milioane. Sezonul precedent, bugetul a fost substanţial mai mare, în valoare de 380 de milioane. Succesul sportiv i-a adus Barcelonei încă o creştere în acest an, anunţă Mediafax.
Potrivit presei spaniole, câştigurile nete ale Barcelonei ar fi fost şi mai mari dacă gruparea catalană nu decidea să îşi premieze substanţial jucătorii, care au primit în total nu mai puţin de 40 de milioane de euro. Rivala Real Madrid nu o ducea nici ea rău, dar estimările potrivit balanţa economică a clubului în sezonul trecut se lasă aşteptate. Se crede, însă, că veniturile clubului madrilen au atins suma "magică" de 400 de milioane de euro. Foarte mult, dar transferurile "galactive" făcute de Florentino Perez, în valoare totală de 220 de milioane de euro, fac chiar şi acest buget să pară insuficient.
Antena3.ro

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close