Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Peru a învins Venezuela cu 4-1 în finala mică de la Copa America

Peru a învins Venezuela cu 4-1 în finala mică de la Copa America

Peru a învins Venezuela cu 4-1 în finala mică de la Copa America
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
24 Iul 2011   •   12:53

Naţionala Perului a ocupat poziţia a treia la Copa America, după ce a învins în finala mică echipa surpriză a actualei ediţii, Venezuela, cu scorul de 4-1.

 
Chiroque a deschis scorul pentru Peru în finalul primei reprize, iar Guerrero a dublat avantajul echipei lui Sergio Markarian la mijlocul părţii secunde, după ce Venezuela a rămas în zece, în urma unei decizii controversate a arbitrului columbian Wilmar Roldan, care l-a eliminat uşor pe Tomas Rincon.
 
Chiar şi în inferioritate, Venezuela a fost echipa mai periculoasă, iar Juan Arango a redus din diferenţă în minutul 78. În căutarea golului egalizator, elevii lui Cesar Farias au neglijat apărarea, iar Guerrero a mai marcat de două ori în prelungirile partidei, stabilind scorul final.
 
Prin cele trei goluri reuşite împotriva Venezuelei, Guerrero a devenit golgheterul actualei ediţii a Copei America, unde a marcat de cinci ori.
 
Peru este o echipă mare şi a meritat victoria. Noi am dat totul şi am avut şi ghinion, pentru că am fi putut conduce dacă am fi profitat de ocaziile pe care le-am avut”, a declarat Cesar Faria, antrenorul care a condus Venezuela la cel mai bun rezultat din istorie la Copa America.
 
Rezultatul este foarte important pentru Peru. Nimeni nu credea la începutul turneului că putem termina pe podium”, a spus mijlocaşul Rinaldo Cruzado la finalul meciului.
 
Peru a reuşit să încheie Copa America pe locul 3 la mai puţin de doi ani distanţă de momentul în care se clasa pe ultima poziţie în preliminariile pentru Campionatul Mondial din America de Sud. Performanţa este cu atât mai mare cu cât a fost realizată în lipsa vedetelor Jefferson Farfan şi Claudio Pizarro, care au fost accidentaţi.
 
Duminică seara, pe stadionul Monumental din Buenos Aires, va avea loc finala Copei America, în care se vor întâlni Uruguay şi Paraguay.

×
Subiecte în articol: Peru Venezuela
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close