Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Plângere împotriva UEFA, în Polonia: Forul a încălcat legislaţia la vânzarea biletelor pentru Euro 2012

Plângere împotriva UEFA, în Polonia: Forul a încălcat legislaţia la vânzarea biletelor pentru Euro 2012

Plângere împotriva UEFA, în Polonia: Forul a încălcat legislaţia la vânzarea biletelor pentru Euro 2012
Sursa foto: Foto: womensecrets.us
16 Mar 2012   •   19:32

Oficiul polonez pentru Protecţia Consumatorilor (UOKiK) a anunţat, vineri, că a sesizat justiţia din Polonia cu o plângere împotriva UEFA, considerând că forul european a încălcat legislaţia locală la vânzarea biletelor pentru Campionatul European, informează AFP.
   
În plângere, UOKiK notează că UEFA a încălcat legislaţia poloneză "declinându-şi în mod arbitrar responsabilitatea pentru întârzierile în livrarea biletelor", precum şi "refuzând să înlocuiască un bilet în caz de pierdere sau de furt".
   
"Interesele fanilor şi consumatorilor sunt întotdeauna o prioritate pentru UEFA, inclusiv în ceea ce priveşte biletele şi gestiunea competiţiilor noastre", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al UEFA.

"UEFA nu are intenţia de a comenta public detaliile acestui caz, înainte de decizia finală a justiţiei. În orice caz, suntem încrezători că argumentele noastre vor fi luate în considerare de justiţie", a adăugat reprezentantul forului fotbalistic european.
   
UOKiK contestă 25 de clauze ale regulamentului pe care cumpărătorii trebuie să le accepte la achiziţionarea de bilete pentru Euro-2012, competiţie organizată de Polonia şi Ucraina.
   
În regulamentul său, UEFA îşi rezervă posibilitatea ca "din cauza neprevăzute" să schimbe unilateral data şi ora unui meci, precum şi locul de disputare, fără să precizeze motivele exacte, aşa cum cere legislaţia poloneză, a precizat UOKiK.
   
Oficiul polonez nu este de acord nici cu faptul că UEFA are posibilitatea de a schimba unilateral locul unui spectator.
   
Verdictul Tribunalului regional de la Varşovia nu va fi însă cunoscut înainte de Euro 2012, startul procesului fiind programat la 22 iunie.
   


×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close