Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Platini, despre arbitrii suplimentari: Poate lui Blatter nu îi place ideea că nu e a lui

Platini, despre arbitrii suplimentari: Poate lui Blatter nu îi place ideea că nu e a lui

Platini, despre arbitrii suplimentari: Poate lui Blatter nu îi place ideea că nu e a lui
15 Noi 2011   •   13:07

Michel Platini l-a criticat pe Sepp Blatter în legătură cu folosirea tuşierilor suplimentari, spunând că preşedintele FIFA nu a fost entuziasmat de acest sistem pentru că nu a fost gândit de el.

Platini, preşedintele UEFA, şi-a reafirmat opoziţia faţă de folosirea tehnologiei în fotbal şi încrederea că sistemul cu doi tuşieri suplimentari care este testat de UEFA reprezintă drumul cel bun.

"Cred că tuşierii suplimentari sunt o idee bună. Cred că în Liga Campionilor totul decurge foarte, foarte bine", a spus preşedintele UEFA. El consideră că ideea a primit un răspuns negativ din partea FIFA, care forţează introducerea tehnologiei pe linia de gol. "Nu ştiu dacă va fi aprobată în final, poate lui Blatter nu îi place că nu e ideea lui", a spus Platini.

"După cum ştiţi, eu sunt împotriva tehnologiei în sport, mai ales în fotbal. Arbitrii trebuie să primească mai mult ajutor pentru că greşelile lor sunt văzute peste tot la televizor. Un singur arbitru pe teren nu este suficient. El trebuie să fie ajutat şi de doi asistenţi în spatele porţii. Ştiu că multe persoane susţin că dreptatea nu se poate face decât cu televizorul şi cu folosirea tehnologiei, dar eu nu cred asta, eu cred în soluţia umană", a spus Platini la un eveniment organizat de Gazzetta dello Sport.

UEFa a început experimentul cu doi tuşieri suplimentari, câte unul în spatele fiecărei porţi, în Europa League din sezonul 2009/2010. Sezonul trecut a fost extins şi la Liga Campionilor şi va fi folosit şi la Campionatul European 2012.


×
Subiecte în articol: Michel Platini Sepp Blatter UEFA FIFA
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată
x close