Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Platini: "E intolerabil ca jucătorii să fie umiliţi pe teren pe motiv de rasă"

Platini: "E intolerabil ca jucătorii să fie umiliţi pe teren pe motiv de rasă"

Platini: "E intolerabil ca jucătorii să fie umiliţi pe teren pe motiv de rasă"
Sursa foto: michel platini mircea sandu
13 Mai 2009   •   13:25

Comitetul Executiv al UEFA nu s-a întrunit degeaba. Michel Platini, preşedintele forului fotbalistic european, a dezvăluit deciziile luate de comitet, acesta punând în discuţie două probleme importante la întâlnirea din Bucureşti. UEFA va adopta o politică intransigentă împotriva rasismului întrucât, transmite Platini, e inadmisibil ca un jucător să fie umilit. De asemenea, s-au stabilit oraşele care vor găzdui meciuri la Campionatul European din 2012, din Polonia şi Ucraina.
Intransigenţă împotriva rasismului. Aceasta este atitudinea pe care o vrea UEFA începând cu acest moment. Michel Platini le-ar putea recomanda arbitrilor să nu ierte nici o manifestare rasistă, spunând că orice meci în care jucătorii sunt umiliţi de astfel de scandări ar trebui oprit:
"Au existat câteva cazuri grave de rasism în ultima vreme. Nu pot să tolerez aşa ceva, ar însemna să fiu complice. Am discutat posibilitatea ca arbitrul să întrerupă meciul în cazul unor manifestări rasiste", a declarat preşedintele UEFA la conferinţa de presă.
Mare bătaie de cap este pentru UEFA organizarea Campionatului European din 2012. Ţările gazdă, Polonia şi Ucraina, au mari probleme cu termenele de finalizare a construcţiei stadioanelor şi a infrastructurii, dar Platini îşi păstrează încrederea în gazdele competiţiei. UEFA a făcut un nou pas important în organizarea campionatului european, şi a ales cinci oraşe din cele două ţări în care se vor disputa meciurile.
"După cum se ştie, criza a lovit puternic în Ucraina şi Polonia, dar noi le vom sprijini în continuare. În Polonia se va juca la Gdansk, Poznan, iar în Ucraina se vor disputa meciuri la Kiev, oraşul-gazdă al competiţiei, Lvov, Doneţk. Le mulţumesc şi oraşelor care au rămas rezerve, Dniepropetrovsk sau Cracovia şi îmi cer scuze că nu le-am putut oferi şansa de organiza meciuri de la EURO", a declarat Platini.
"Kiev va putea organiza un meci din grupe, din sferturi şi finala, însă mai există un criteriu pe care deocamdată acest oraş nu-l îndeplineşte pentru a putea găzdui ultimul act. Kievul poate organiza în acest moment doar o semifinală. La Dniepropetrovsk problema este aeroportul, nu s-a construit un nou terminal şi nici nu s-a început lucrul la unul nou, iar la Odessa există aceeaşi problemă. Este imposibil ca această competiţie să fie îndeplinită până în 2012.", a continuat preşedintele UEFA.
"Nu am luat în calcul până acum faptul că s-ar putea ca vreunul dintre stadioanele din cele două ţări nu va fi gata la timp. Vom vedea la momentul respectiv. Mă deranjează puţin că nu am primit garanţii din partea Poloniei, dar am primit scrisori de la premierii celor două ţări că totul va fi în regulă, iar noi le-am remis o altă scrisoare în care am precizat condiţiile care trebuie îndeplinite. Termenul limită este octombrie 2009 pentru răspunsul final", încheiat Michel Platini la conferinţa de presă de miercuri.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Michel Platini UEFA FRF EURO 2012
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close