Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Platini: "Nu se poate ca o echipă să plătească 150 de milioane de euro pentru un jucător, e inadmisibil!"

Platini: "Nu se poate ca o echipă să plătească 150 de milioane de euro pentru un jucător, e inadmisibil!"

Platini: "Nu se poate ca o echipă să plătească 150 de milioane de euro pentru un jucător, e inadmisibil!"
Sursa foto: Michel Platini
06 Feb 2009   •   19:35

Oferta pe care patronii arabi ai lui Manchester City au făcut-o pentru brazilianul lui AC Milan, Ricardo Kaka, nu l-a mulţumit deloc pe preşedintele UEFA, Michel Platini. Fosta glorie a fotbalului francez a declarat că nu este fair-play ca un club să ofere pentru jucători sume care nu sunt acoperite de bugetul stabilit precedent, acest lucru putând dăuna, mai târziu, chiar acelor cluburi.
Michel Platini nu înţelege de ce patronii din fotbal şi, în acest caz, de la Manchester City, nu aleg să crească jucători aşa cum îşi doresc, ci îi cumpără. Noul Kaka poate fi, în opinia şefului de la UEFA, un copil din oraşul Manchester, nedescoperit încă.
"City poate să aibă un jucător tânăr din Manchester, care se se antreneze cu ei şi să devină un Kaka", a găsit Platini soluţia pentru patronii lui City, dezamăgiţi că nu au reuşit transferul adevăratului Kaka.
"Ei nu trebuie să cumpere pe cineva cu 150 de milioane de euro pentru că au propriul lor centru de formare", a completat acesta, se arată în gsp.ro.
Platini nu este doar împotriva conceputului de a cumpăra, ci este atent şi la preţul care se plăteşte pentru a cumpăra. Francezul crede că bugetul nu este un concept reglementat aşa cum ar trebui în Europa, deoarece orice echipă poate depăşi cu mult şi fără justificare ceea ce îşi propusese să cheltuie. De aceea, crede şeful forului european, ar trebui impuse unele limite, cheltuielile fiind permise doar în limita veniturilor.
"Filozofia mea este clară. Trebuie sa dau tuturor şansa de a câştiga. Trebuie să existe un fair-play financiar", a încheiat Platini, cunoscut pentru ideile sale revoluţionare şi greu de înghiţit pentru mulţi.
Foto: www.sportinglife.com
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Michel Platini Manchester City Kaka
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close