Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Polonia şi Grecia au încheiat la egalitate în primul meci de la EURO 2012, scor 1-1

Polonia şi Grecia au încheiat la egalitate în primul meci de la EURO 2012, scor 1-1

Polonia şi Grecia au încheiat la egalitate în primul meci de la EURO 2012, scor 1-1
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    08 Iun 2012   •   21:18

De mult timp nu a mai avut un turneu final parte de un astfel de meci de deschidere. Pe Stadionul Naţional din Varşovia, Polonia şi Grecia au încheiat la egalitate, scor 1-1, la capătul unei întâlniri cu greşeli de arbitraj, două eliminări, un penalty ratat şi suficient de multă dramă pentru un duel din faza grupelor.

 
Împinşi de la spate de public, polonezii şi-au luat tare rivalii încă din primele minute, iar Murawski, şut scos de sub bară de Chalkias, Blaszczykowski şi vedeta Lewandowski au ratat marile ocazii ale începutului de meci. De cealaltă parte, Grecia a fost incapabilă de replică, doar încercarea timidă a lui Gekas, cap pe lângă, dându-i oarecare emoţii lui Szczesny.
 
Nicio surpriză când, în minutul 17, gazdele au deschis scorul, prin Lewandowski, care a reluat cu capul în poartă centrarea perfectă a lui Blaszczykowski din partea dreaptă. Cu avantaj pe tabelă, oamenii lui Franciszek Smuda au mai scăzut ritmul, însă şi în aceste condiţii au rămas mai periculoşi, Perquis fiind aproape de 2-0 cu un şut din interiorul careului.
 
Protagonistul finalului de repriză a fost arbitrul spaniol Carlos Velasco Carballo, care l-a eliminat extrem de uşor pe Sokratis Papastathopoulos pentru două galbene şi a refuzat un penalty evident elenilor în minutul 45, când Perquis a comis henţ în propriul careu. Mai mult decât atât, Grecia şi-a pierdut şi celălalt fundaş central titular, Avraam Papadopoulos, accidentat, acesta fiind înlocuit de Kyriakos Papadopoulos.
 
La pauză, Fernando Santos, tehnicianul portughez al Greciei, l-a schimat pe Ninis cu Salpingidis, o mutare care se va dovedi extrem de inspirată. Asta pentru că, duppă ce Lewandowski a ratat şansa de a dubla avantajul gazdelor, noul intrat a egalat în minutul 51, profitând de o ieşire greşită a lui Szczesny.
 
Portarul polonezilor şi al lui Arsenal se va tranforma în personaj negativ în minutul 69, atunci când l-a eliminat în careu pe acelaşi Salpingidis şi a fost eliminat, restabilind astfel egalitatea numerică. Veteranul Karagounis a avut şansa de a înscrie, dar Tyton, cel care i-a luat locul mijlocaşului Rybus, a reuşit să respingă execuţia jucătorului grec.
 
Odată cu trecerea timpului, ambele echipe au devenit conştiente că un punct este mai bun decât nimic şi nu au mai forţat. O remiză echitabilă, care, aparent, menţine atât Polonia, cât şi Grecia cu şanse de calificare în sferturile de finală. Mai multe concluzii din acest punct de vedere vor putea însă fi trase după ce se va juca şi celălalt meci din Grupa A, Rusia - Cehia.
 

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close