Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Portsmouth are "interzis" în Europa. Englezii plătesc preţul administrării străine

Portsmouth are "interzis" în Europa. Englezii plătesc preţul administrării străine

Portsmouth are "interzis" în Europa. Englezii plătesc preţul administrării străine
Sursa foto: nadir belhadj
10 Mar 2010   •   10:43

Situaţie tristă pentru Portsmouth, echipa aflată pe ultimul loc în clasamentul Premier League. Echipa este, încă, în luptă pentru câştigarea Cupei Angliei în ciuda faptului că, aproape sigur, va retrograda. Cu toate acestea, indiferent dacă se impune sau nu în Cupă, Portsmouth nu va juca în sezonul viitor al Europa League, deoarece echipa nu îndeplineşte criteriile financiare impuse de UEFA pentru participarea în competiţiile europene.
Portsmouth este calificată în semifinalele Cupei Angliei după ce a trecut, săptămâna trecută, de Birmingham City. Cum "albaştrii" au mai câştigat competiţia şi în 2008, suporterii echipei nutreau speranţe că îşi vor putea vedea favoriţii în Europa League la anul. Cu toate acestea, UEFA are o politică foarte strică în privinţa echipelor cărora le permite accesul în competiţiile pe care le organizează. Cum Portsmouth are probleme financiare foarte serioase, trecând chiar sub administrarea băncilor faţă de care are mari datorii, federaţia de la Londra, FA, le-a comunicat şefilor de la club că nu au nici o şansă la Europa League.
În condiţiile în care câştigarea Cupei Angliei aduce după sine un loc în a doua competiţiei europeană, Portsmouth ar lăsa acest premiu perdantei din finală. În semifinală, Portsmouth ar putea întâlni ori Tottenham ori Fulham, potrivit BBC.
Clubul ar putea să mai aplice o dată pentru licenţa UEFA, dar demersul ar fi total lipsit de şanse de izbândă.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Premier League europa league UEFA faliment
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close