Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Portugalia s-a calificat la EURO 2012. Vezi toate participantele

Portugalia s-a calificat la EURO 2012. Vezi toate participantele

Portugalia s-a calificat la EURO 2012. Vezi toate participantele
16 Noi 2011   •   01:14

Ţinută în şah în partida tur, 0-0, Portugalia s-a răzbuna pe Bosnia-Herţegovina în returul de pe teren propriu, unde s-a impus cu 6-2 şi a obţinut astfel calificarea la EURO 2012.

Întâlnirea a fost echilibrată până în ultimele 20 de minute, când Helder Postiga a înscris pentru 4-2 şi a determinat prăbuşirea bosniacilor.

Ronaldo a înscris două goluri, la fel ca şi Postiga, iar Nani şi Veloso câte un gol. Zvjezdan Misimovic a reuşit să îşi menţină echipa în joc după ce a transformat un penalty pentru 1-2, iar Emir Spahic a înscris pentru 2-3 în repriza a doua, la 10 minute după ce formaţia sa a rămas în zece oameni, Lulic fiind eliminat pentru cumul de cartonaşe.

Omul în plus şi valoarea superioară şi-au spus cuvântul, iar Portugalia a devenit ultima echipă calificată la Campionatul European de fotbal.

Iată formaţiile calificate la EURO 2012:
Anglia
Croaţia
Cehia
Danemarca
Franţa
Germania
Grecia
Irlanda
Italia
Olanda
Polonia
Portugalia
Rusia
Spania
Suedia
Ucraina

Tragerea la sorţi pentru stabilirea grupelor va avea loc pe 2 decembrie, în Ucraina.
Ţările gazdă, Ucraina şi Polonia, campioana en-titre Spania şi cea mai bine clasată formaţie conform coeficientului, Olanda, vor fi capi de serie.

Germania, Italia, Anglia şi Rusia vor face parte din urna a doua valorică, iar Croaţia, Grecia, Portugalia şi Suedia din a treia urnă valorică, lăsând Damenarca, Franţa, Cehia şi Irlanda în urna outsiderelor.

×
Subiecte în articol: EURO 2012
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close