Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Preliminarii CE 2012: Spania şi Italia şi-au asigurat prezenţa în Polonia şi Ucraina

Preliminarii CE 2012: Spania şi Italia şi-au asigurat prezenţa în Polonia şi Ucraina

Preliminarii CE 2012: Spania şi Italia şi-au asigurat prezenţa în Polonia şi Ucraina
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    07 Sep 2011   •   10:48

După ce la sfârşitul săptămânii trecute Germania a devenit prima echipă care a obţinut calificarea la Campionatul European din 2012, Italia şi Spania, ultimele două campioane mondiale, şi-au asigurat şi ele prezenţa la turneul final din Polonia şi Ucraina, în timp ce Olanda şi Anglia se află la un singur punct distanţă de acest lucru.

Italia nu mai poate pierde primul loc în grupa C, după ce a învins pe teren propriu, la Florenţa, echipa Sloveniei cu scorul de 1-0. Unicul gol al partidei a fost marcat cu cinci minute înainte de final de jucătorul lui Inter Milano, Giampaolo Pazzini. Înfrângerea slovenilor lasă drum liber Serbiei spre locul doi, echipa lui Vladimir Petrovic trecând de Insulele Feroe cu 3-1, în meciul în care căpitanul Dejan Stankovic a sărbătorit prezenţa cu numărul 100 în echipa naţională.

Spania s-a distrat la Logrono cu Liechtenstein, reuşind să câştige cu 6-0 şi să-şi asigure calificarea la Euro. negredo şi Villa au marcat câte o dublă, în timp ce Xavi şi Sergio Ramos au completat lista marcatorilor pentru actuala campioană mondială şi europeană. Tot în grupa I, Scoţia a învins acasă Lituania, scor 1-0, şi s-a apropiat la două puncte de Cehia, echipa cu care se află în duel direct pentru locul de baraj.

În grupa E, Olanda şi-a continuat parcursul perfect din preliminarii cu o victorie la Helsinki cu 2-0, goluri Strootman şi De Jong. Batavii au şase puncte avans faţă de următoarea clasată, Suedia, şi au nevoie de un singur punct din ultimele două meciuri pentru a obţine calificarea matematică la turneul final de anul viitor.

Tot de un punct mai are nevoie şi Anglia pentru a fi siguri că merg la Europene. Englezii s-au chinuit marţi să învingă Ţara Galilor pe Wembley, scor 1-0, autorul golului fiind Ashley Young, jucătorul lui Manchester United confirmând astfel momentul excelent pe care îl traversează. Echipa antrenată de Fabio Capello poate rezolva problema calificării chiar împotriva principalei sale adversare, Muntenegru, pe care o va întâlni pe 7 octombrie, la Podgorica.

Marea surpriză a serii de marţi s-a produs în grupa B, la Zilina, acolo unde Armenia a bătut Slovacia cu un incredibil 4-0 şi, cu dăoă meciuri rămase de jucat, continuă să spere la o calificare istorică dintr-o grupă în care Rusia şi Irlanda ocupă primele două poziţii, în urma remizei albe din întâlnirea directă de la Moscova.

Tot la capitolul surprize poate fi trecut şi egalul Greciei în Letonia (1-1), rezultat care i-a permis Croaţiei să preia şefia în grupa F, în timp ce Danemarca a câştigat derbyul nordic cu Norvegia, scor 2-0, şi a devenit favorită măcar la un loc de baraj în grupa H, acolo unde Portugalia este lider datorită golaverajului.

Grupa A: Azerbaidjan - Kazahstan 3-2, Austria - Turcia 0-0

Grupa B: Rusia - Irlanda 0-0, Slovacia - Armenia 0-4

Grupa C: Serbia - Insulele Feroe 3-1, Estonia - Irlanda de Nord 4-1, Italia - Slovenia 1-0

Grupa E: Finlanda - Olanda 0-2, Moldova - Ungaria 0-2, San Marino - Suedia 0-5

Grupa F: Croaţia - Israel 3-1, Letonia - Grecia 1-1, Malta - Georgia 1-1

Grupa G: Elveţia - Bulgaria 3-1, Anglia - Ţara Galilor 1-0

Grupa H: Islanda - Cipru 1-0, Danemarca - Norvegia 2-0

Grupa I: Scoţia - Lituania 1-0, Spania - Liechtenstein 6-0.


×
Subiecte în articol: preliminarii EURO 2012 Spania calificare
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close