Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Preliminarii CM 2010, Grupa 1. Portugalia învinge în Ungaria şi revine în cărţile calificării (VIDEO)

Preliminarii CM 2010, Grupa 1. Portugalia învinge în Ungaria şi revine în cărţile calificării (VIDEO)

Preliminarii CM 2010, Grupa 1. Portugalia învinge în Ungaria şi revine în cărţile calificării (VIDEO)
09 Sep 2009   •   23:54

După egalul obţinut în Danemarca, sâmbătă, Portugalia a mai obţinut un rezultat pozitiv, în deplasare, menit să o menţină în lupta pentru calificarea la Cupa Mondială din 2010. Echipa lusitană s-a impus cu 1-0 în Ungaria şi a complicat lucrurile în grupa 1 a preliminariilor, unde nu mai puţin de patru echipe păstrează şanse la calificarea directă.

Ungaria are cele mai mici şanse să obţină acest lucru, înfrângerea de pe teren propriu punând-o în situaţia de a avea nevoie de victorii în Danemarca şi Portugalia. Unicul gol al partidei a fost înscris de Pepe, în minutul 10, şi păstrează Porugalia în joc, care are două meciuri pe teren propriu de disputat: returul cu maghiarii şi un final de preliminarii facil cu Malta.



Danemarca are totuşi prima şansă să obţină direct biletele pentru Africa de Sud, deşi putea să aibă o misiune mai uşoară dacă obţinea mai mult de un 1-1 în Albania. Danezii au în continuare un avans de trei puncte în grupa 1, însă au două meciuri dificile de disputat pe teren propriu, cu Ungaria şi Suedia.

Aceasta din urmă, Suedia, a avut nevoie de un autogol marcat pe final de fundaşul Maltei, Ian Azzopardi, pentru a obţine o victorie vitală. Dacă Zlatan Ibrahimovic i-a salvat pe suedezi sâmbătă, contra Ungariei, acum mulţumirile se îndreaptă spre Azzopardi, care l-a prins pe picior greşit pe portarul Andrew Hogg, cu nouă minute înainte de final. Suedia va încheia preliminariile cu un meci pe teren propriu, în compania Albaniei.

Clasamentul grupei, după 8 etape:
1. Danemarca - 18p
2. Suedia - 15p
3. Portugalia - 13p
4. Ungaria - 13p
5. Albania - 7p (9j)
6. Malta - 1p (9j)

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: preliminarii CM 2010
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close