Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Preliminarii CM 2010, Grupa 3. Slovacia, cu un picior la "mondiale". Cehia are şanse să o urmeze

Preliminarii CM 2010, Grupa 3. Slovacia, cu un picior la "mondiale". Cehia are şanse să o urmeze

Preliminarii CM 2010, Grupa 3. Slovacia, cu un picior la "mondiale". Cehia are şanse să o urmeze
10 Sep 2009   •   00:26


Slovacia a încheiat practic campania de calificare a Irlandei de Nord la Cupa Mondială din Africa de Sud, învingând cu 2-0 în deplasare, pe Windsor Park, dar a obţinut o poziţie favorabilă intereselor proprii.

Cu un avans de cinci puncte în fruntea clasamentului grupei a treia a preliminariilor, Slovacia trebuie să nu piardă pe 10 octombrie, pe teren propriu, meciul cu Slovenia şi prezenţa la CM 2010 e asigurată. Nici un eşec nu este capăt de drum pentru slovaci, ei mai având o şansă şi în ultima etapă, când ar avea nevoie de un rezultat pozitiv în Polonia.

Cealaltă jumătate a fostei Cehoslovacii s-a distrat cu San Marino, miercuri, pe care a învins-o cu 7-0. Rezultatul obţinut graţie celor patru goluri marcate de Milan Baros, "dublei" lui Sverkos şi reuşitei lui Necid menţine Cehia în cărţile calificării, soarta fiind în mâinile ei, dar depinzând şi de un pas greşit al Sloveniei.

Cehia are programate următoarele două partide, cu Irlanda de Nord şi Polonia, pe teren propriu, dar cele două necesare victorii în aceste partide trebuie susţinute şi de un semieşec al Sloveniei în Slovacia sau San Marino.

Altfel, în ultima partidă a serii, Slovenia a câştigat cu 3-0 în faţa Poloniei, prin golurile marcate de Dedic, minutul 12, Novakovic, minutul 45, şi Birsa, minutul 62. Slovenia are o deplasare dificilă pe terenul Slovaciei, ca apoi să încheie preliminariile în San Marino, cu mari şanse la locul doi în grupă.

Clasamentul grupei, după 8 etape:
1. Slovacia - 19p
2. Slovenia - 14p
3. Irlanda de Nord - 14p (9j)
4. Cehia - 12p
5. Polonia - 11p
6. San Marino - 0p (9j)

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: preliminarii CM 2010
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close