Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Preliminarii CM 2010, Grupa 4. Război în doi: Germania şi Rusia se bat pentru primul loc

Preliminarii CM 2010, Grupa 4. Război în doi: Germania şi Rusia se bat pentru primul loc

Preliminarii CM 2010, Grupa 4. Război în doi: Germania şi Rusia se bat pentru primul loc
10 Sep 2009   •   00:39


După ce Liechtenstein a ţinut în şah, scor 1-1, pe teren propriu, Finlanda şi a scos-o din lupta pentru calificarea la Cupa Mondială din 2010, bătălia pentru primele două poziţii în grupa a patra a preliminariilor a rămas o afacere între Germania şi Rusia. Dintre cele două formaţii, una se va califica direct la turneul din Africa de Sud, în timp ce cealaltă va disputa un baraj în zona europeană.

În recent încheiata etapă, cele două combatante au mers umăr la umăr. Rusia a învins în Ţara Galilor cu 3-1, după ce Semşov a deschis scorul în minutul 36, iar Ignaşevici (71) şi Pavliucenko (90) au anulat golul egalizator al lui Collins, din minutul 54. De cealaltă parte, Germania s-a impus fără probleme pe teren propriu, în faţa Azerbaidjanului. Ballack a deschis scorul din penalty, în minutul 14, Klose a dus scorul la 3-0 prin reuşitele din minutele 55 şi 65, iar Podolski a închis tabela cu 20 de minute înainte de final.

Germania porneşte, aparent, ca favorită în cursa pentru primul loc, având un avans de un punct faţă de Rusia, însă totul se va decide pe 10 octombrie, în penultima etapă, când cele două formaţii se vor întâlni în meci direct. Aici Rusia va neutraliza minimul avantaj al nemţilor, partida urmând să se dispute la Moscova. În ultima etapă, Rusia se deplasează în Azerbaidjan, iar Germania primeşte vizita Finlandei.

Clasamentul grupei, după 8 etape:
1. Germania - 22p
2. Rusia - 21p
3. Finlanda - 14p
4. Ţara Galilor - 9p
5. Liechtenstein - 2p
6. Azerbaidjan - 1p

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: preliminarii CM 2010
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close