Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Preliminarii CM 2010, Grupa 5. Spania merge în Africa de Sud, Bosnia aproape de baraj (VIDEO)

Preliminarii CM 2010, Grupa 5. Spania merge în Africa de Sud, Bosnia aproape de baraj (VIDEO)

Preliminarii CM 2010, Grupa 5. Spania merge în Africa de Sud, Bosnia aproape de baraj (VIDEO)
10 Sep 2009   •   01:10

Spania le-a oferit fanilor o victorie cu 3-0 în faţa Estoniei şi o calificare la Cupa Mondială din Africa de Sud cu două etape înainte de final, după ce Bosnia şi Turcia au remizat într-o altă partidă a grupei.

Cu şapte victorii în tot atâtea partide, Spania a bifat şi al optulea succes consecutiv în preliminarii după ce Fabregas a deschis scorul în minutul 33, iar Cazorla şi Mata au încheiat conturile pentru iberici pe finalul partidei cu Estonia.



Într-o altă partidă a serii, Armenia a câştigat primul meci al campaniei de calificări, 2-1 cu Belgia, prin golurile marcate de Hovhannes Goharyan şi Sargis Hovsepyan, însă atracţia grupei a cincea a constituit-o întâlnirea dintre Bosnia şi Turcia, cele două echipe care se bat pentru locul ce duce în play-off.

Oaspeţii, aflaţi la patru puncte în spatele Bosniei, au început bine partida şi Emre l-a testat pe Supic cu un şut de la marginea careului în primul minut. Mijlocaşul turc avea să fie mai norocos în minutul patru, când a deschis scorul după ce şutul lui Sanli a fost respins. Bucuria Turciei nu a durat mult însă pentru că Bosnia a egalat douăzeci de minute mai târziu, când un fault asupra lui Samir Muratovic i-a permis lui Sejad Salihovic să înscrie primul său gol internaţional, de la 20 de metri, din lovitură liberă.

Rezultatul menţine un avans de patru puncte pentru Bosnia, care se deplasează în Estonia pe 10 octombrie, în timp ce patru zile mai târziu primeşte vizita Spaniei. Turcia, de cealaltă parte, trebuie să învingă în Belgia şi pe Armenia pentru a mai spera la o minune.

Clasamentul grupei, după 8 etape:
1. Spania - 24p
2. Bosnia - 16p
3. Turcia - 12p
4. Belgia - 7p
5. Estonia - 5p
6. Armenia - 4p

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: preliminarii CM 2010
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close