Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Preliminarii CM 2010, Grupa 9. Olanda învinge în Scoţia şi oferă posibilul loc de play-off Norvegiei

Preliminarii CM 2010, Grupa 9. Olanda învinge în Scoţia şi oferă posibilul loc de play-off Norvegiei

Preliminarii CM 2010, Grupa 9. Olanda învinge în Scoţia şi oferă posibilul loc de play-off Norvegiei
10 Sep 2009   •   02:14


Deja calificată la Cupa Mondială din Africa de Sud, Olanda şi-a respectat blazonul şi a terminat preliminariile cu o nouă victorie, a opta din tot atâtea posibile, învingând cu 1-0 pe Hampden Park şi oprind Scoţia din drumul spre Cupa Mondială.

După un meci cu ocazii de o parte şi de cealaltă, Elia a avut ultimul cuvânt de spus, în minutul 82, când a marcat la abia al doilea său meci internaţional.

În urma acestui rezultat, dar şi după succesul Norvegiei, scor 2-1, cu Macedonia, Scoţia a căzut pe locul trei în grupă, la egalitate de puncte cu Norvegia, dar cu un golaveraj inferior.

Un al treilea gol în partide internaţionale consecutive pentru fundaşul John Arne Riise i-a adus Norvegiei şansa de a intra în cărţi pentru un loc în play-off. Din cele nouă grupe ale preliminariilor europene însă doar cele mai bine poziţionate opt formaţii intră la baraj, iar Norvegia nu este într-o poziţie foarte bună cu cele doar 10 puncte acumulate.

Clasamentul echipelor clasate pe locul doi este alcătuit prin eliminarea rezultatelor obţinute de echipele din grupele 1-8 (formate din câte şase echipe) cu ultimele clasate din respectivele grupe. Astfel, clasamentul arată în felul următor:

1. Rusia - 18p (mai are de jucat un meci)
2. Franţa - 12p (mai are de jucat un meci)
3. Slovenia - 11p (mai are de jucat un meci)
4. Croaţia - 11p (mai are de jucat un meci)
5. Bosnia - 10p (mai are de jucat două meciuri)
6. Grecia - 10p (mai are de jucat două meciuri)
7. Norvegia - 10p
8. Irlanda - 10p (mai are de jucat două meciuri)
9. Suedia - 9p (mai are de jucat două meciuri)

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: preliminarii CM 2010
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close