Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Preliminarii CM 2010: Malta smulge un punct cu Albania, Irlanda evită ruşinea

Preliminarii CM 2010: Malta smulge un punct cu Albania, Irlanda evită ruşinea

Preliminarii CM 2010: Malta smulge un punct cu Albania, Irlanda evită ruşinea
12 Feb 2009   •   00:48

Malta a obţinut primul punct în preliminariile pentru Cupa Mondială din Africa de Sud, în grupa 1, după ce a remizat, scor 0-0, cu Albania. Deşi niciuna din cele două echipe nu s-a evidenţiat pe Ta?Qali, cele mai mari ocazii de a marca le-a avut Malta, prin Michael Mifsud, care a şutat de două ori puţin pe deasupra porţii. Punctul i-a servit însă Albaniei, care a urcat pe locul trei în grupă, în faţa Portugaliei, formaţie pe care o va întâlni pe 6 iunie.
Două goluri înscrise în repriza a doua de Robbie Keane a salvat Irlanda de la o înfrângere ruşinoasă, pe teren propriu, cu Georgia. Elevii lui Giovanni Trapattoni au învins însă cu 2-1 la Dublin şi echipa a urcat pe locul doi în grupa a 8-a preliminară, în spatele Italiei, cu zece puncte. Georgia a preluat conducerea după doar 58 de secunde, prin Alexander Iaşvili, dar un penalty bătut de Keane în minutul 71 a egalat scorul. Atacantul lui Tottenham a adăugat imediat şi al doilea gol şi a pecetluit victoria. Irlanda va juca următoarea partidă cu Italia, pe 1 aprilie, la Bari.
În cea de-a treia partidă disputată miercuri în preliminariile CM 2010, Irlanda de Nord a învins confortbail San Marino, în deplasare, scor 3-0, şi s-a alăturat altor trei echipe cu şapte puncte în grupa a 3-a, unde Slovacia e lideră cu 9 puncte. Aceasta a fost cea mai clară victorie obţinută de Irlanda de Nord în preliminariile unui mondial, după 41 de ani, iar marcatori au fost Gareth McAuley, Grant McCann şi Chris Brunt.
Foto: Uefa.com
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: preliminarii CM 2010
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close