Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Preliminarii CM 2010, zona Europa: Elveţia şi Slovacia au obţinut biletele pentru Africa de Sud

Preliminarii CM 2010, zona Europa: Elveţia şi Slovacia au obţinut biletele pentru Africa de Sud

Preliminarii CM 2010, zona Europa: Elveţia şi Slovacia au obţinut biletele pentru Africa de Sud
15 Oct 2009   •   01:42


Elveţia şi Slovacia şi-au adjudecat ultimele locuri din Europa ce asigură calificarea automată la Cupa Mondială din 2010, din Africa de Sud. Elveţia a terminat în fruntea clasamentului din grupa a doua, după un meci tenisonat cu Israel, condus la centru de Alexandru Tudor şi încheiat cu scorul de 0-0.

De partea cealaltă, Slovacia a obţinut în Polonia victoria de care avea nevoie pentru a termina pe primul loc în grupa a treia, indiferent de rezultatul partidei dintre San Marino şi Slovenia. Slovacia s-a impus cu 1-0 pe zăpadă, singurul gol al partidei fiind un autogol semnat de Seweryn Gancarczyk.

Play-off: 8 echipe se bat pentru ultimele 4 bilete spre Africa de Sud
Portugalia, Grecia, Ucraina şi Slovenia şi-au asigurat prezenta în play-off, de pe locurile doi în grupele lor, lăsând ghinionul în seama Norvegiei. Nordicii au terminat pe locul doi în grupa a noua, însă au avut cele mai slabe rezultate dintre toate echipele care au terminat pe locurile secunde în faza grupelor. Rusia, Franţa, Irlanda şi Bosnia-Herţegovina îşi asiguraseră de etapa trecută prezenţa în play-off, cele patru duble-manşe fiind programate pe 14 şi 18 noiembrie. Programul play-off-ului va fi stabilit luni la sediul FIFA de la Zurich, urmând ca cele patru echipe învingătoare să intre în tragerea la sorţi din 4 decembrie pentru turneul final.

Şapte ţări europene, calificate înaintea ultimei etape
Dacă Elveţia şi Slovacia au avut emoţii până la finalul preliminariilor, alte şapte ţări au obţinut biletele pentru Africa de Sud înainte de termen. Acestea sunt Italia, Danemarca, Germania, Spania, Serbia, Anglia şi Olanda.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: preliminarii CM 2010 CM2010
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close