Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Preliminarii CM 2014: Olanda şi Turcia au obţinut victorii clare în grupa României

Preliminarii CM 2014: Olanda şi Turcia au obţinut victorii clare în grupa României

Preliminarii CM 2014: Olanda şi Turcia au obţinut victorii clare în grupa României
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    12 Sep 2012   •   10:45

Olanda şi Turcia au obţinut victorii clare în etapa a doua a grupei D din preliminariile Cupei Mondiale 2014, grupă din care face parte şi echipa României.

La Budapesta, Olanda şi-a păstrat invincibilitatea în faţa Ungariei, care durează din 1984, vicecampioana mondială impunându-se cu 4-1.

Jeremain Lens, chemat la lot în ultimul moment, în urma accidentării lui Arjen Robben, a profitat de şansa care i-a fost oferită şi a deschs scorul încă din minutul 2.

Gazdele au egalat după doar patru minute, Balazs Dzsudzsak transformând o lovitură de la 11 metri, însă elevii lui Louis Van Gaal au revenit în avantaj în minutul 18, atunci când Bruno Martens a trimis cu capul în poartă centrarea lui Wesley Sneijder.

În debutul părţii a doua, Lens a făcut dubla, iar Olanda s-a desprins la două goluri, pentru ca în minutul 74, Klaas-Jan Huntelaar să stabilească rezultatul final şi să pecetluiască cel de-al doilea succes al olandezilor în tot atâtea meciuri din actualele preliminarii.

În celălalt meci din grupa D disputat marţi, la Istanbul, Turcia a profitat de faptul că Estonia a evoluat în inferioritate numerică încă din minutul 19, după eliminarea căpitanului Enar Jaager, şi a câştigat cu 3-0, bifând astfel primele puncte din actuala campanie de calificare.

Emre Belozoglu a deschis scorul pentru gazde cu un minut înainte de pauză, pentru ca Umut Bulut (60) şi Selcuk Inan (75) să înscrie celelalte goluri ale naţionalei antrenate de Abdullah Avci.

În clasamentul grupei, România şi Olanda sunt singurele echipe cu punctaj maxim după două meciuri, tricolorii fiind lideri datorită golaverajului, 6-0 faţă de 6-1.

Următoarele meciuri sunt programate pe 12 octombrie, atunci când România va întâlni Turcia în deplasare, Olanda va juca împotriva Andorrei acasă, iar Ungaria va merge în Estonia.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close