Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Preliminarii CM 2014: Spania câştigă la Paris şi trece pe primul loc în grupă

Preliminarii CM 2014: Spania câştigă la Paris şi trece pe primul loc în grupă

Preliminarii CM 2014: Spania câştigă la Paris şi trece pe primul loc în grupă
de M.T.    |    27 Mar 2013   •   00:05

Pedro Rodriguez a marcat golul prin care Spania, actuala campioană mondială şi europeană, a învins Franţa la Paris, scor 1-0, trecând astfel pe primul loc în grupa I.

Ibericii riscau să fie nevoiţi să joace la baraj în cazul în care nu câştigau în faţa francezilor, mai ales că cele două echipe remizaseră în Spania, iar formaţia lui Didier Deschamps avea un avans de 2 puncte înaintea partidei.

În urma acestei victorii, Spania acumulează 11 puncte, cu unul mai mult decât Franţa, şi mai are de jucat cu Finlanda, Belarus şi Georgia, ultimele două întâlniri pe teren propriu.

În aceste condiţii, pare greu de crezut că elevii lui Vicente del Bosque ar mai putea pierde prima poziţie în grupă.

Belgia şi Croaţia îşi continuă duelul umăr la umăr din grupa A, cele două echipe fiind la egalitate de puncte în fruntea clasamentului, câte 16 puncte, după ce s-au impus cu Macedonia acasă (1-0), respectiv Ţara Galilor în deplasare (2-1).

Lucrurile par să fie destul de clare în grupa B, acolo unde Italia, învingătoare cu 2-0 în Malta, graţie dublei lui Mario Balotelli, are un avans de 3 puncte în faţa următoarei clasate, Bulgaria, care a remizat cu Danemarca în deplasare (1-1), şi 5 puncte faţă de Cehia, câştigătoare cu 3-0 în Armenia.

În grupa C, Germania îşi continuă parcursul de regularitate şi a obţinut a doua victorie în patru zile în faţa Kazahstanului, scor 4-1, consolidându-şi asfel poziţia de lider în faţa Suediei, Austriei şi Irlandei, care lupta pentru locul 2.

Portugalia şi Israel au obţinut victorii identice în grupa F, scor 2-0, în deplasările din Azerbaidjan, respectiv Irlanda de Nord, şi s-au apropiat la un singur punct de liderul Rusia, echipă care are însă două jocuri mai puţin disputate.

Anglia a ratat şansa de a trece peste Muntenegru în clasamentul grupei H, obţinând doar o remiză la Podgorica, scor 1-1, deşi a condus prin golul marcat de Rooney în debutul partidei. Gazdele au egalat însă cu un sfert de oră înainte de final şi îşi păstrează avansul de 2 puncte din fruntea clasamentului.

Preliminarii CM 2014, Rezultate


Grupa A: Serbia - Scoţia 2-0, Belgia - Macedonia 1-0, Ţara Galilor - Croaţia 1-2

Grupa B: Armenia - Cehia 0-3, Danemarca - Bulgaria 1-1, Malta - Italia 0-2

Grupa C: Germania - Kazahstan 4-1, Irlanda - Austria 2-2

Grupa D: Estonia - Andorra 2-0, Turcia - Ungaria 1-1, Olanda - România 4-0

Grupa F: Azerbaidjan - Portugalia 0-2, Irlanda de Nord - Israel 0-2

Grupa H:
Ucraina - Moldova 2-1, Polonia - San Marino 5-0, Muntenegru - Anglia 1-1

Grupa I: Franţa - Spania 0-1


×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close