Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Preliminarii CM 2014: Victorii importante pentru Belgia, Italia şi Germania. Ucraina face scorul serii cu San Marino

Preliminarii CM 2014: Victorii importante pentru Belgia, Italia şi Germania. Ucraina face scorul serii cu San Marino

Preliminarii CM 2014: Victorii importante pentru Belgia, Italia şi Germania. Ucraina face scorul serii cu San Marino
de M.T.    |    07 Sep 2013   •   00:06

Belgia este aproape calificată la turneul final, după ce avansul său din fruntea grupei A a crescut la 5 puncte, în urma victoriei cu 2-0 obţinute în Scoţia, în timp ce Croaţia a remizat pe terenul marii rivale Serbia, scor 1-1. Într-un al meci, Macedonia a câştigat cu 2-1 în faţa Ţării Galilor.

În aceeaşi situaţie cu a belgienilor se află Italia, în grupa B. Squadra azzurra a trecut de Bulgaria la Palermo, scor 1-0, şi are un avans de 7 puncte în fruntea clasamentului. Marea surpriză a produs-o Armenia, învingătoare cu 2-1 în Cehia, rezultat în urma căruia ex-sovieticii revin în lupta pentru calificarea la baraj. Şanse la locul 2 are în continuare şi Danemarca, nordicii impunându-se tot cu 2-1 în Malta.

De asemenea, Germania se menţine lider detaşat în grupa C, graţie victoriei clare în faţa Austriei, scor 3-0. Într-un duel direct pentru locul 2, Suedia s-a impus cu 2-1 în Irlanda, în timp ce Kazahstan a învins cu emoţii Insulele Feroe.

În grupa E, Norvegia a câştigat cu 2-0 în faţa Ciprului şi a urcat pe locul 2, datorită faptului că Albania a pierdut în Slovenia (0-1), iar Islanda a terminat la egalitate pe terenul Elveţiei, liderul grupei, după ce a revenit senzaţional de la 1-4 în minutul 54.

Portugalia rămâne lider în grupa F, după ce s-a impus cu 4-2 în deplasare cu Irlanda de Nord, Cristiano Ronaldo reuşind un hattrick, dar Rusia, care a învins Luxemburg cu 4-1, poate spera în continuare la prima poziţie, având două puncte mai puţin, dar un meci în plus de jucat faţă de lusitani.

În grupa G, Grecia s-a chinuit să învingă în Liechtenstein (1-0), însă elenii i-au egalat în fruntea clasamentului pe bosniaci, învinşi surprinzător pe teren propriu de Slovacia, scor 0-1. Naţionala din Bosnia are totuşi avantul rezultatelor directe şi al golaverajului şi rămâne în continuare principala favorită la primul loc. În derbyul baltic, Letonia a câştigat cu 2-1 în faţa Lituaniei.

Scorul serii s-a înregistrat în grupa H, acolo unde Ucraina a învins la Lvov naţionala din San Marino cu 9-0, într-un meci cu opt marcatori diferiţi. Anglia, învingătoare cu 4-0 în faţa Moldovei, ocupă primul loc, iar Muntenegrul, egal cu Polonia în deplasare (1-1), se află pe poziţia a doua, cu un joc în plus faţă de ucrainieni.

Campioana mondială şi europeană, Spania, şi-a consolidat primul loc în grupa I, impunându-se cu 2-0 în Finalnda, în timp ce principala sa rivală, Franţa, a dezamăgit şi a terminat la egalitate în Georgia, scor 0-0.

Rezultate preliminarii CM 2014

Grupa A: Macedonia - Ţara Galilor 2-1, Serbia - Croaţia 1-1, Scoţia - Belgia 0-2

Grupa B: Cehia - Armenia 1-2, Malta - Danemarca 1-2, Italia - Bulgaria 1-0

Grupa C: Kazahstan - I. Feroe 2-1, Germania - Austria 3-0, Irlanda - Suedia 1-2

Grupa D: România - Ungaria 3-0,  Turcia - Andorra 5-0, Estonia - Olanda 2-2

Grupa E
: Norvegia - Cipru 2-0, Elveţia - Islanda 4-4, Slovenia - Albania 1-0

Grupa F
: Rusia - Luxemburg 4-1, Irlanda de Nord - Portugalia 2-4

Grupa G:
Letonia - Lituania 2-1, Bosnia - Slovacia 0-1, Liechtenstein - Grecia 0-1

Grupa H: Ucraina - San Marino 9-0, Polonia - Muntenegru 1-1, Anglia - Moldova 4-0

Grupa I:
Georgia - Franţa 0-0, Finlanda - Spania 0-2


×
Subiecte în articol: Belgia Germania CM2014 Ucraina
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close