Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Preliminarii CM. Nume cunoscute ale fotbalului, aproape de eliminare. Grupele 1, 2 şi 7 (VIDEO)

Preliminarii CM. Nume cunoscute ale fotbalului, aproape de eliminare. Grupele 1, 2 şi 7 (VIDEO)

Preliminarii CM. Nume cunoscute ale fotbalului, aproape de eliminare. Grupele 1, 2 şi 7 (VIDEO)
Sursa foto: zlatan ibrahimovic
11 Oct 2009   •   14:16

România nu este singura echipă cu pretenţii din Europa eliminată din cursa pentru Cupa Mondială din Africa de Sud încă dinaintea barajului. Turcia, Polonia, Bulgaria, Scoţia şi Norvegia nu mai au nici o şansă înaintea ultimei etape, în timp ce alte echipe cunoscute mai au doar şanse matematice. Prima victimă a apărut deja, selecţionerul Turciei, Fatih Terim, prezentându-şi demisia după înfrângerea de sâmbătă seară cu Belgia, 0-2.
Echipa naţională a României şi-a pierdut lamentabil nu doar şansele la calificare, ci şi onoarea în înfrângerea de la Belgrad, scor 0-5. Alte echipe cu pretenţii - deşi este dificil să ne mai autoincludem în acestă categorie - au ratat şi ele calificarea deja.
Grupa 5 - Spania şi Bosnia calificate, Turcia OUT
Printre acestea, cea mai surprinzătoare pare eliminarea Turciei, care după 9 partide nu mai are nici şanse teoretice de a ocupa măcar locul al doilea. Turcia a disputat sâmbătă meciul ultimei speranţe, în deplasarea din Belgia, sperând totodată ca surprinzătoarea Bosnie să piardă puncte în Estonia. Nici când să se întâmple aşa, însă. Belgia, locul al patrulea în grupă, a înscris de două ori în Emile M'Penza, în minutele 8 şi 84, şi a lăsat naţionala alb-roşie acasă pentru încă un turneu final.

În timp ce Turcia claca lamentabil, Bosnia a obţinut a şasea victorie a prelimiariilor, în Estonia, graţie golurilor lui Dzeko (minutul 32) şi Ibisevic (minutul 62). Spania s-a impus şi ea sâmbătă, în Armenia, într-un meci fără miză. Campioana Europei, care şi-a asigurat de mult biletele la Mondiale, s-a impus cu 2-1, prin reuşitele lui Fabregas (33) şi Mata (64).
Clasament:
1. Spania - 27 puncte
2. Bosnia - 19
3. Turcia - 12
4. Belgia - 10
5. Estonia - 5
6. Armenia - 4
Grupa 1 - Danemarca s-a calificat, Portugalia a luat faţa Suediei
Portuagalia, considerată nu demult ca şi ieşită din cărţile calificării este acum mare favorită la atingerea barajului pentru Cupa Mondială. Danemarca s-a impus acasă în faţa Suediei cu 1-0, gol marcat de Poulsen în minutul 79, iar rezultatul a ajutat din plin Portugalia. Lusitanii au jucat acasă cu Ungaria şi, obligaţi să câştige, au arătat un fotbal de calitate. Golurile lui Simao (minutele 18 şi 79) şi cel al lui Liedson (minutul 74) au adus trei puncte de aur pentru echipa lui Cristiano Ronaldo, accidentat în prima repriză.

Clasamentul grupei:
1. Danemarca - 21 puncte
2. Portugalia - 16
3. Suedia - 15
4. Ungaria - 13
5. Albania - 7
6. Malta - 1
Portugalia primeşte în ultimul meci vizita Maltei, în timp ce Suedia joacă acasă cu Albania. Ibrahimovic se poate considera ca şi eliminat prin prisma programului.
Grupa 2 - Nici o echipă nu e sigură pe poziţia ei
Rezultatele înregistrate sâmbătă au fost:
Luxemburg - Elveţia 0-3 (goluri Senderos 6, 8 şi Huggel 74)
Grecia - Letonia 5-2 (goluri Gekas 4, 47 penalty, 57 şi 88, Samaras 74 / Verpakovskis 12, 40)
Israel - Moldova 3-1 (goluri Barda 21, 69, Dayan 65 / Calincov 90)
Clasament:
1. Elveţia - 20 puncte
2. Grecia - 17
3. Israel 15
4. Letonia 14
5. Luxemburg 5
6. Moldova 4
Antena3.ro

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close