Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Preliminarii Euro 2012: Albania învinge cu 1-0 pe Belarus şi visează la calificare

Preliminarii Euro 2012: Albania învinge cu 1-0 pe Belarus şi visează la calificare

Preliminarii Euro 2012: Albania învinge cu 1-0 pe Belarus şi visează la calificare
Sursa foto: Foto: Agerpres
26 Mar 2011   •   23:04

Albania intră surprinzător în calculele calificării din grupa României în urma victoriei obţinute pe teren propriu în faţa Belarusului, scor 1-0.

 
După o primă repriză albă, albanezii au dat lovitura în minutul 62, atunci când Salihi a marcat unicul gol al partidei. În urma acestui rezultat, echipa antrenată de Josip Kuze acumulează 8 puncte, la egalitate cu învinsa sa şi reuşeşte să rămână înaintea Bosniei în clasamentul grupei, având şi un meci în plus disputat. De cealaltă parte, Belarusul se află la prima înfrângere şi primul gol primit în actualele preliminarii.
 
Grupa A: Germania - Kazahstan (Klose 3, 88, Muller 25, 43)
 
Germania nu a avut nicio problemă în faţa Kazahstanului şi a obţinut cea dea cincea victorie din preliminarii din tot atâtea partide. Echipa lui Joachim Low s-a impus cu 4-0, jucătorii lui Bayern Munchen, Klose şi Muller, reuşind câte o dublă.
 
Grupa B: Andora - Slovacia (Sebo 21)     
 
Victorie chinuită, dar importantă pentru Slovacia în Andora. Oaspeţii au câştigat cu 1-0, gol marcat de Sebo în prima repriză, şi egalează liderul Rusia la puncte.         
 
Grupa F: Georgia - Croaţia 1-0 (Kobiashvili 90)
                Israel - Letonia 2-1 (Barda 16, Kayal 81 / Gorkss 62)   
 
Surpriza zilei s-a produs la Tbilisi, acolo unde liderul grupei F, Croaţia, a cedat în faţa Georgiei. Gazdele s-au impus cu un gol marcat de Kobiashvili în minutul 90 şi acumulează 9 puncte, cu unul mai puţin decât învinsa sa. Într-un alt meci, Israelul a câştigat pe teren propriu în faţa Letoniei cu 2-1 şi continuă să viseze la o posibilă calificare.
 
Grupa G: Bulgaria - Elveţia 0-0
 
La Sofia, Bulgaria şi Eveţia au încheiat la egalitate, scor 0-0, un rezultat care nu ajută pe nimeni, într-o grupă pe care Anglia şi Muntenegru o domină autoritar, ambele aflându-se în fruntea clasamentului cu câte 10 puncte.
 
Grupa H: Cipru - Islanda 0-0
                Norvegia - Danemarca 1-1 (Huseklepp 81 / Rommedahl 27)
 
Norvegia şi Danemarca au remizat în derbyul Nordului la Oslo. Oapeţii au deschis scorul prin Rommedahl, norvegienii reuşind să egaleze cu nouă minute înainte de final după golul marcat de Huseklepp. Tot la egalitate s-a încheiat şi celălalt meci al grupei, Cipru-Islanda, scor 0-0. Lider continuă să fie Norvegia, cu 10 puncte, trei mai multe decât Portugalia şi Danemarca.

×
Subiecte în articol: preliminarii EURO 2012 Albania Belarus
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close