Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Preliminarii Euro 2012: Franţa câştigă cu 2-0 în Luxemburg, Olanda defilează la Budapesta

Preliminarii Euro 2012: Franţa câştigă cu 2-0 în Luxemburg, Olanda defilează la Budapesta

Preliminarii Euro 2012: Franţa câştigă cu 2-0 în Luxemburg, Olanda defilează la Budapesta
Sursa foto: Foto: Agerpres
25 Mar 2011   •   23:53

Naţionala Franţei a câştigat cu 2-0 în Luxemburg, într-o partidă din Grupa D a preliminariilor Campionatului European din 2012, din care face parte şi România. Golurile echipei lui Laurent Blanc au fost marcate de Mexes şi Gourcuff.

„Cocoşii” au suferit serios până să deschidă scorul în faţa anonimior luxemburghezi. Malouda a avut cea mai importantă şansă a francezilor înainte ca Mexes să înscrie în minutul 28 în urma unei faze fixe. Deşi au continuat să controleze ostilităţile, „les bleus” au aşteptat până cu 18 minute înainte de final pentru a se desprinde, Gourcuff fiind cel care a stabilit scorul final după o execuţie din voleu.

În urma acestui rezultat, Franţa acumulează 12 puncte în clasamentul grupei, consolidându-şi primul loc şi confirmându-şi statutul de principală favorită la calificare.

Grupa A: Austria - Belgia 0-2 (Witsel 6, 50)

Cu 7 puncte din primele trei meciuri, Austria începuse deja să viseze la calificare,  eventuală victorie cu Belgia apropiind-o la doar două lungimi de liderul grupei, Germania. Nu a fost să fie însă, pentru că Axel Witsel a prins o zi mare şi a reuşit o dublă care îi readuce pe „dracii roşii” în calculele pentru poziţia secundă la finalul preliminariilor.

Grupa C: Serbia - Irlanda de Nord 2-1 (Panteli 65, Tosic 74 / McAuley 40)
                 Slovenia -Italia 0-1 (Thiago Motta 73)

În faţa unui stadion gol, urmare a incidentelor produse de proprii fani la meciul cu Italia din toamna lui 2010, Serbia s-a văzut condusă de Irlanda de Nord după reuşita lui McAuley din finalul primei reprize. Gazdele au revenit însă în partea a doua şi au întors rezultatul prin Pantelic şi Tosic. Echipa lui Vladimir Petrovic acumulează astfel 7 puncte şi revine în cursa calificării.

Al doilea meci al grupei s-a jucat la Ljubljana, Slovenia primind vizita Italiei. După o primă repriză dominată de squadra azzurra dar încheiată cu scor alb, echipa lui Prandelli a reuşit în cele din urmă să-şi materializeze superioritatea şi pe tabelă, Thiago Motta marcând primul său gol pentru ţara de adopţie. Italia îşi consolidează astfel pozişia de lider, cu 13 puncte din cinci partide.

Grupa E: Ungaria - Olanda 0-4 (Van der Vaart 8, Afellay 45, Kuyt 54, Van Persie 62)

Vicecampioana mondială a defilat la Budapesta, unde a învins cu 4-0 şi a obţinut cea de-a cincea victorie din tot atâtea partide, cu un golaveraj de 16-2. Olandezii au deschis scorul repede, în urma unei combinaţii superbe între Sneijder şi Van der Vaart, mărindu-şi avantajul în finalul primei reprize prin Afellay. În partea a doua, Kuyt şi Van Persie au mai marcat câte un gol, apoi batavii au ridicat piciorul de pe acceleraţie pentru a evita să-şi umilească adversarul la el acasă.

×
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close