Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Preliminarii Euro 2012, Grupa D: Franţa şi Bosnia înving în deplasare

Preliminarii Euro 2012, Grupa D: Franţa şi Bosnia înving în deplasare

Preliminarii Euro 2012, Grupa D: Franţa şi Bosnia înving în deplasare
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    03 Sep 2011   •   00:09

România a câştigat cu 2-0 în Luxemburg, dar rezultatele celorlalte meciuri din grupa D nu îi ajută prea mult pe tricolori în încercarea de a se califica la Campionatul European din 2012.

 
Pe stadionul Dinamo din Minsk, naţionala Bosniei a rezolvat duelul cu Belarus din primele 25 de minute. Salihovic a deschis scorul din penalty, pentru ca Medunjanin să înscrie pentru 2-0, scor care avea să se păstreze până la final. În urma acestui rezultat, echipa antrenată de Safet Susic acumulează 13 puncte şi urcă pe poziţia a doua, graţie golaverajului.
 
La Tirana, Franţa a învins Albania cu 2-1şi a luat o opţiune importantă pentru calificare. Benzema a deschis scorul în minutul 11, atacantul lui Real Madrid pasându-i decisiv lui M'Vila pentru golul de 2-0, şapte minute mai târziu. Albanezii au încercat să revină în partea a doua, dar nu au reuşit decât să reducă din diferenţă, prin Bogdani, care l-a învins pe Lloris îmediat după revenirea de la vestiare. Elevii lui Laurent Blanc au ţinut de scor până la final şi şi-au consolidat poziţia de lideri în grupă, cu 16 puncte.
 
Următoarele meciuri din grupa D vor avea loc pe 6 septembrie. În afara partidei România-Franţa de la Bucureşti, Bosnia va întâlni din nou Belarusul, de acastă dată la Zenica, în timp de Luxemburg va juca pe teren propriul derbyul codaşelor cu Albania.
 
Clasament grupa D
 
1.Franţa 16p (7j)
2.Bosnia 13p (7j)
3.Belarus 12p (8j)
4.România 11p (7j)
5.Albania 8p (7j)
6.Luxemburg 1p (8j).

 

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close