Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Preliminarii Euro 2012: Olanda învinge Ungaria cu 5-3, Spania câştigă în Lituania

Preliminarii Euro 2012: Olanda învinge Ungaria cu 5-3, Spania câştigă în Lituania

Preliminarii Euro 2012: Olanda învinge Ungaria cu 5-3, Spania câştigă în Lituania
Sursa foto: Foto: Agerpres
29 Mar 2011   •   23:44

Vinerea trecută, Olanda învingea cu 4-0 la Budapesta. Nimeni nu-şi imagina că peste numai patru zile, Ungaria va pune probleme serioase vicecampioanei mondiale chiar la Amsterdam. Cu atât mai mult cu cât Van Persie a deschis scorul încă din minutul 13. Dar în repriza a doua s-a declanşat nebunia.

 
Imediat după revenirea de la vestiare, Rudolf a egalat, pentru ca jucătorul celor de la Fulham, Gera, să-i aducă în avantaj pe maghiari. Batavii au egalat însă repede prin Sneijder, pentru ca Van Nistelrooy să-i readucă în avantaj cu 17 minute înainte de sfârşitul meciului. Dar finalul era încă departe. Gera a reuşit dubla şi a restabilit egalitatea, însă cormoranul Dirk Kuyt şi-a intrat în rol şi a marcat de două ori în numai trei minute.
 
Olanda câştigă cu 5-3 şi râmâne lider în grupa e cu punctaj maxim şi un golaveraj de 21-5. Pe locul secunde se află Suedia, învingătoare cu 2-1 în faţa Moldovei, într-un meci în care Ibrahimovic a ratat un penalty.
 
Grupa A: Turcia - Austria 2-0 (Arda Turan 28, Gokhan Gonul 78)
                Belgia - Azerbaidjan 4-1 (Vertonghen 12, Simons 32 pen, Chadli 45, Vossen 74 / Abushev 17)
 
Într-o grupă dominată autoritar de Germania, lupta cea mai importantă este cea pentru poziţia secundă. Turcia a făcut un pas important spre locul 2 după ce a învins pe teren propriu una dintre adversarele directe, Austria. Arda Turan şi Gokhan Gonul au marcat golurile unei victorii cu 2-0 pentru echipa antrenată de olandezul Guus Hiddink care o plasează la două puncte în spatele Belgiei, învingătoare acasă cu Azerbaidjan, dar şi cu un meci mai puţin disputat.
 
Grupa C: Estonia - Serbia 1-1 (Vassiljev 84 / Pantelic 38)
                Irlanda de Nord - Slovenia 0-0
 
Serbia a ratat în ultimele minute o victorie în Estonia, care i-ar fi permis să se apropie de Italia, liderul grupei. Sârbii au deschis scorul prin Pantelic, însă gazdele au egalat în minutul 84 după golul lui Vassiljev 84. Slovenia nu a reuşit însă să profite de pasul greşit al echipei lui Vladimir Petrovic, remizând fără goluri în Irlanda de Nord.
 
Grupa E: Suedia - Moldova 2-1 (Wernbloom 17, Larsson 81 / Suvorov 90+2')
                Olanda - Ungaria 5-3 (Van Persie 13, Sneijder 61, Van Nistelrooy 73, Kuyt 78, 81 / Rudolf 46, Gera 50, 75)
 
Grupa F: Israel - Georgia 1-0 (Bel Haim 59)
 
Israelul a câştigat la limită pe propriul teren în faţa Georgiei şi, după a două victorie consecutivă, reintră serios în claculele calificării, acumulând acelaşi număr de puncte ca şi Croaţia, 10, şi cu unul mai puţin decât liderul grupei, Grecia. Echipa antrenată de Luis Fernandez are însă un meci în plus faţă de contracandidatele sale.
 
Grupa I: Cehia - Liechtenstein 2-0 (Baros 3, Kadlec 70)
               Lituania - Spania (Stankevicius 57 / Xavi 19, Kijanskas 70 autogol, Mata 83)
 
Campioana mondială Spania a câştigat cu emoţii în Lituania. Xavi a deschis scorul în minutul 19, dar gazdele au egalat în startul reprizei a doua printr-un eurogol al lui Stankovicius. În cele din urmă, lituanienii nu au rezistat în faţa ibericilor, Kijanskas marcându-şi un autogol cu 20 de minute înainte de final, pentru Mata să marcheze pentru 3-1. Spania îşi păstrează procentajul maxim în preliminarii după cinci meciuri,  într-o grupă în care Cehia şi-a consolodat poziţia secundă după ce a învins acasă Lichtensteinul cu 2-0.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close