Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Premier League: Blackpool şi Birmingham retrogradează după o etapă dramatică

Premier League: Blackpool şi Birmingham retrogradează după o etapă dramatică

Premier League: Blackpool şi Birmingham retrogradează după o etapă dramatică
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
22 Mai 2011   •   21:26

Ultimele necunoscute înaintea ultimei etape din Premier League erau numele celor două echipe care urmau să o însoţească pe West Ham în liga secundă. La capătul unei runde în care dramatismul nu a lipsit, ba din contră, Birmingham City şi Blackpool au retrogradat.

 
Cea mai dificilă sarcină a avut-o Blackpool, care a evoluat chiar pe terenul campioanei Manchester United. Echipa lui Sir Alex Ferguson a marcat prima, prin Park, însă oaspeţii au avut puterea de a întoarce rezultatul prin reuşitele lui Charlie Adam şi Taylor-Fletcher. Lipsa de experienţă a elevilor lui Ian Holloway şi-a spus cuvântul, iar „diavolii” au marcat de trei ori până la final. Mai întâi brazilianul Anderson a egalat, apoi autogolul lui Evatt a turnat defintiv plumb în picioarele vizitatorilor. Golul lui Owen din minutul 81 nu a mai contat decât pentru statistică.
 
În ciuda retrogradării, Blackpool a avut parte de o despărţire frumoasă de Premier League, fanii de pe Old Trafford aplaudându-i în picioare pe învinşi, care revin în eşalonul secund după numai un an în elită.
 
Mult mai dramatic a primit verdictul Birmingham City, care după ce s-a văzut condusă de Tottenham în startul reprizei secunde, după golul lui Pavlyuchenko, a reuşit să egaleze cu zece minute înainte de final, prin Gardner. În acel moment, profitând şi de faptul că Wolverhampton era condusă acasă de Blackburn, echipa lui Alex McLeish era salvată. Însă Pavlyuchenko a mai marcat o dată în ultimul minut şi a pecetluit retrogradarea uneia dintre reprezentantele Angliei în viitorul sezon de Europa League, în calitate de câştigătoare a Cupei Ligii.
 
Performera zilei a fost Wigan, care a reuşit primul meci fără gol primit în deplasare în 2011 şi a învins cu 1-0 pe Stoke City, asigurându-şi astfel prezenţa şi în următorul sezon de Premier League. De retrogradare a scăpat şi Wolverhampton, deşi a pierdut pe teren propriu în faţa lui Blackburn, o altă echipă cu probleme, scor 2-3.
 
Manchester City şi-a asigurat locul 3, care trimite direct în grupele Ligii Campionilor, după succesul cu 2-0 de pe terenul lui Bolton, Arsenal a confirmat finalul de campionat oribil, printr-o remiză cu Fulham, Chelsea nu a putut învinge în superioritate numerică pe Everton, care s-a impus cu 1-0, în timp ce liverpool a pierdut în deplasare cu Aston Villa şi rămâne în afara Europei.
 
În ultima etapă din Anglia s-au înscris 32 de goluri, ceea ce duce totalul  sezonului la 1.063. Este un record pentru Premier League în varianta cu 20 de echipe.
 
Rezultate Premier League, etapa a 38-a
 
Aston Villa - Liverpool 1-0
Bolton - Man. City 0-2
Everton - Chelsea 1-0
Fulham - Arsenal 2-2
Man. United - Blackpool 4-2
Newcastle - West Bromwich 3-3
Stoke City - Wigan 0-1
Tottenham - Birmingham 2-1
West Ham - Sunderland 0-3
Wolverhampton - Blackburn 2-3

×
Subiecte în articol: Premier League Anglia retrogradare
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close