Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Premier League: Echipele din Manchester au marcat împreună 13 goluri împotriva lui Arsenal şi Tottenham

Premier League: Echipele din Manchester au marcat împreună 13 goluri împotriva lui Arsenal şi Tottenham

Premier League: Echipele din Manchester au marcat împreună 13 goluri împotriva lui Arsenal şi Tottenham
de M.T.    |    28 Aug 2011   •   20:54

Cele două echipe din Manchester, United şi City, au marcat împreună 13 goluri împotriva adversarelor din nordul Londrei, Arsenal şi Tottenham, în meciurile desfăşurate duminică şi rămân singurele cu punctaj maxim în Premier League după primele trei etape.

 
Startul l-a dat Manchester City. Echipa lui Roberto Mancini a câştigat cu 5-1 pe White Hart Lane în faţa lui Tottenham, la capătul unei partide al cărei erou a fost bosniacul Edin Dzeko, autor a nu mai puţin de patru goluri. Aguero a înscris şi el, a treia reuşită de la transferul de la Atletico, în timp ce francezul Kaboul a marcat pentru londonezi. De remarcat şi debutul excelent al lui Samir Nasri, transferat de la Arsenal, care a încheiat întâlnirea cu trei pase decisive.
 
Prin victoria cu Tottenham, City a ajuns la şase succese consecutive în campionat, cea mai lungă serie de acest fel reuşită de club de la înfiinţarea Premier League. De asemenea, Dzeko a devenit primul jucător al „cetăţenilor” care marchează patru goluri într-o singură partidă în Premier League. 
 
Celălalt duel Manchester-Londra al zilei, United-Arsenal, a produs mai multe goluri şi a surprins prin proporţiile scorului. Pe Old Trafford, echipa lui Sir Alex Ferguson a câştigat cu un incredibil 8-2, depăşind-o pe rivala din oraş la golaveraj şi trecând pe primul loc în clasament.
 
Rooney a reuşit un hattrick, noua achiziţie Ashley Young a înscris de două ori, iar Welbeck, Nani şi Park şi-au trecut şi ei numele pe lista marcatorilor. Walcott şi Van Persie a punctat pentru „tunari”, olandezul ratând şi un penalty la scorul de 1-0 în favoarea gazdelor. În plus, elevii lui Wenger au încheiat partida în inferioritate numerică, Jenkinson fiind eliminat cu 13 minute înainte de final.
 
Este pentru prima oară în istorie când Arsenal când primeşte opt goluri într-un meci din prima ligă. Tunarii au pierdut cu 0-8 o partidă cu Loughborough, pe 12 decembrie 1896, însă atunci se aflau în divizia a doua. Este cel mai slab start de sezon al londonezilor din 2006, atunci când, de asemenea, nu au reuşit să obţină vreo victorie în primele trei etape.
 
Tot duminică, Newcastel United s-a impus pe teren propriu cu 2-1 în faţa lui Fulham, în timp ce West Bromwich Albion, la care Tamaş a fost integralist, a pierdut acasă cu Stoke, scor 0-1, suferind a treia înfrângere din tot atâtea meciuri în noul sezon.

 

×
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close