Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Premierul britanic este de părere că activităţile FIFA au devenit "întunecoase"

Premierul britanic este de părere că activităţile FIFA au devenit "întunecoase"

Premierul britanic este de părere că activităţile FIFA au devenit "întunecoase"
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
28 Mai 2011   •   21:04

David Cameron, premierul britanic, este de părere că activităţile FIFA au devenit “întunecoase”, conform cotidianului The Times care citează surse din anturajul premierului. "Primul ministru a spus-o clar în public şi în privat că, în opinia sa, activităţile FIFA au devenit întunecoase", a declarat sursa din Downing Street, scrie The Times.

Alegerile pentru funcţia de preşedinte al FIFA sunt afectate anul acesta de un scandal mare, în urma unor acuzaţii de corupţie.

FIFA a deschis o investigaţie în ceea ce-l priveşte de propriul preşedinte, Sepp Blatter, decizie luată la cererea contracandidatului acestuia, Mohamed Bin Hammam, la alegerile care vor avea loc pe 1 iunie.

Pe 26 mai 2011, membrul Comitetului Executiv al FIFA, Mohamed bin Hammam a cerut Comisiei de Etică a FIFA să înceapă procedurile etice împotriva preşedintelui FIFA, Jospeh Blatter, pe baza faptului că, în raportul prezentat de către membrul Comitetului Executiv Chuck Blazer în această săptămână, vicepreşedintele FIFA Jack Warner l-ar fi informat dinainte pe preşedintele FIFA în legatură cu presupusele plăţi în numerar către delegaţii ce au participat la o intrunire a Uniunii Fotbalistice din Caraibe, preşedintele FIFA neavând atunci nicio obiecţie”, se arată într-un comunicat oficial al FIFA.

În consecinţă, Comisia de Etică a deschis, vineri, procedurile împotriva preşedintelui FIFA, în concordanţă cu art. 16 al Codului de Etică al FIFA. Joseph S. Blatter a fost invitat să ia poziţie în data de 28 mai 2011 şi să participe la o audiere a Comisiei de Etică a FIFA”, se mai spune în comunicatul forului mondial, care a anunţat că nu va mai face niciun comentariu pe acestă temă până la noi ordine.

Sepp Blatter să mulţumit să declare doar că „
nu pot face niciun comentariu în ceea ce priveşte procedura deschisă împotriva mea. Faptele vor vorbi pentru mine”.

Noul scandal din interiorul FIFA a izbucnit în cursul acestei săptămâni, atunci când bin Hammam a fost acuzat că, împreună cu vicepreşedintele forului mondial Jack Warner, a oferit mită în schimbul voturilor pentru alegerile prezidenţiale de pe 1 iunie. Contracandidatul lui Blatter susţine însă că preşedintele FIFA avea cunoştinţă de acele plăţi, se vorbeşte despre o sumă de 40.000 de dolari, dar nu a reacţionat în niciun fel. S-a ajuns astfel în situaţia ca cei doi oameni care îşi doresc să conducă fotbalul mondial să fie anchetaţi cu doar câteva zile înaintea alegerilor, bin Hammam urmând să apară în faţa Comisiei de Etică duminică.



×
Subiecte în articol: David Cameron FIFA alegeri Sepp Blatter
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close