Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Premierul Bulgariei a fost desemnat fotbalistul anului, dar cere anularea votului

Premierul Bulgariei a fost desemnat fotbalistul anului, dar cere anularea votului

Premierul Bulgariei a fost desemnat fotbalistul anului, dar cere anularea votului
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    06 Dec 2011   •   11:00

Boyko Borisov, premierul Bulgariei, a fost ales cel mai bun fotbalist din această ţară, depăşindu-l în preferinţele fanilor pe atacantul lui Manchester United, Dimitar Berbatov, însă cere anularea votului.

Borisov, 52 de ani, evoluează ocazional ca vârf de atac pentru echipa de liga a treia Vitosha Bistritsa şi a adunat 44% din voturi, faţă de 24% ale lui Berbatov

Este un vot de protest şi un semnal că fotbalul din Bulgaria are nevoie de reforme şi de o nouă politică. Organizatorii ar trebui să anuleze votul”, a declarat Borisov.

Faptul că fanii bulgari sunt nemulţumiţi de fotbalul din această ţară este dovedit şi de faptul că locul 3 în ierarhia de final de an a fost obţinut de Vasil Lukaev, jucător la Shipka Dragor, echipă din liga a cincea.

Votul fanilor s-a încheiat în noaptea de duminică spre luni, însă ca urmare a rezultatelor controversate câştigătorul titlului de cel mai bun fotbalist al anului va fi stabilit de reprezentanţii mass-media, ceremonia de premiere urmând să aibă loc la 23 decembrie, conform Mediafax.

Echipa naţională a Bulgariei şi cluburile au fost criticate puternic de mass-media şi suporteri ca urmare a rezultatelor slabe din ultima perioadă.

Bulgaria a încheiat pe ultimul loc în preliminariile EURO 2012, cu doar 5 puncte din opt meciuri, singura victorie fiind obţinută în faţa Ţării Galilor, scor 1-0.

Nici echipele de club bulgare nu s-au descurcat mai bine, nici una dintre ele nereuşind să obţină calificarea în grupele Ligii Campionilor sau Europa League în actualul sezon.

×
Subiecte în articol: Bulgaria vot
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close