Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Preşedintele federaţiei argentiniene, Julio Grondona, a murit la vârsta de 82 de ani

Preşedintele federaţiei argentiniene, Julio Grondona, a murit la vârsta de 82 de ani

Preşedintele federaţiei argentiniene, Julio Grondona, a murit la vârsta de 82 de ani
de M.T.    |    30 Iul 2014   •   23:11

Preşedintele Federaţiei Argentiniene de Fotbal (AFA), Julio Grondona, a încetat din viaţă, miercuri, la vârsta de 82 ani.

Grondona fusese internat din cauza unor probleme cardiace, în primele ore ale zilei de miercuri.

Potrivit AP, anunţul morţii sale a fost făcut de confederaţia sud-americană de fotbal, CONMEBOL.

Grondona se afla de peste 30 de ani în fruntea AFA şi era cunoscut sub porecla de "Naşul".

În acelaşi timp, a fost vicepreşedinte al FIFA şi şeful comitetului de finanţe al forului mondial, fiind considerat unul dintre apropiaţii preşedintelui Sepp Blatter.

De altfel, numărul 1 al fotbalului mondial s-a numărat printre primii care au trimis mesaje de condoleanţe.

„Foarte trist pentru pierderea unui foarte bun prieten. Julio Grondona ne-a părăsit la 82 de ani. Odihnească-se în pace”, a scris Blatter pe Twitter.

De asemenea, Grondona a fost omagiat şi de căpitanul naţionalei Argentinei, Lionel Messi, prin intermediul unui mesaj postat pe Facebook: „Este o zi foarte tristă pentru fotbal, pentru toţi argentinienii şi pentru mine. Preşedintele nostru, Julio Grondona, ne-a părăsit. Vreau să trimit condoleanţele mele sincere familiei sale şi prietenilor săi”.

Julio Grondona a avut rădăcini modeste, dar şi-a făcut un nume datorită implicării sale în fondarea clubului Arsenal de Sarandi, unde a activat din 1957 până în 1976, când a devenit preşedintele celor de la Independiente.

A rămas doar trei ani la noul club, pentru că în 1979 a preluat conducerea federaţiei, în timpul lungului său mandat, Argentina cucerind titlul mondial din 1986 şi jucând alte două finale, în 1990 şi 2014.

Cu toate acestea, Grondona nu a fost ferit de controverse. Mulţi l-au considerat principalul vinovat pentru violenţa din fotbalul argentinian şi a intrat de mai multe ori în conflict cu Diego Maradona, pe care l-a numit selecţioner şi apoi l-a concediat după eliminarea din sferturile de finală ale Cupei Mondiale din 2010.

În semn de respect, toate meciurile programate în acest weekend în Argentina au fost reprogramate, la fel ca şi conferinţa de presă a lui Alejandro Sabella, care urmează să-şi prezinte oficial demisia din funcţia de selecţioner al "pumelor".

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close