Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Preşedintele onorific al lui Manchester City, condamnat la doi ani de închisoare

Preşedintele onorific al lui Manchester City, condamnat la doi ani de închisoare

Preşedintele onorific al lui Manchester City, condamnat la doi ani de închisoare
22 Oct 2008   •   13:34

Fostul finanţator al clubului englez Manchester City, Thaksin Shinawatra, în prezent preşedinte onorific al grupării britanice, a fost găsit vinovat de acte de corupţie şi condamnat, marţi, la doi ani de închisoare de Curtea Supremă de Justiţie din Thailanda, informează BBC. Shinawatra se află într-o dispută cu autorităţile thailandeze încă din 2006, când a fost demis din funcţia de premier al ţării sale.
Shinawatra a fost găsit vinovat de conflict de interese pe vremea când era premier, după ce s-a descoperit că şi-a ajutat soţia, Pojaman, să cumpere un teren la un preţ mai mic decât cel al pieţei. De asemenea, şi soţia acestuia fusese condamnată în lipsă, în luna iulie, la trei ani de închisoare pentru aceelaşi caz. ?Thaksin a încălcat articolul din lege referitor la conflictul de interese, pe vreme când era şef al guvernului care trebuia să lucreze în beneficiul publicului?, a declarat unul dintre judecători în momentul citirii verdictului.
Fostul patron al clubului din Manchester, care trăieşte în exil în Anglia, s-a întors în ţara sa natală în februarie 2008 doar pentru a se apăra în acest proces, iar apoi a revenit în Marea Britanie, la finele lunii august, unde a vândut pachetul majoritar de acţiuni al grupării din Premiership către Abu Dhabi United Group.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Manchester City
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close