Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Preşedintele Sarkozy i-a cerut scuze premierului irlandez pentru henţul lui Henry

Preşedintele Sarkozy i-a cerut scuze premierului irlandez pentru henţul lui Henry

Preşedintele Sarkozy i-a cerut scuze premierului irlandez pentru henţul lui Henry
Sursa foto: nicolas sarkozy
20 Noi 2009   •   12:54

Primul om în Statul Francez, Nicolas Sarkozy, a avut, joi, o întâlnire jenantă cu primul ministru al Irlandei, Brian Cowen. În ziua precedentă, Franţa eliminase Irlanda din cursa pentru un loc la Cupa Mondială prin remiza de la Paris, obţinută după ce Henry a făcut o preluare cu mâna şi a centrat decisiv pentru Gallas în prelungiri. Sarkozy i-a cerut scuze lui Cowen pentru maniera în care Franţa a câştigat barajul, dar nu a vrut să comenteze arbitrajul. Cowen ceruse ca meciul să fie rejucat.
Nicolas Sarkozy şi Brian Cowen, prezenţi joi la Bruxelles pentru un summit al liderilor din statele europene, au schimbat păreri după meciul de fotbal dintre echipele naţionale ale ţărilor pe care le conduc. Sarkozy a ţinut să îşi exprime regretul pentru situaţie, dar a făcut totul pentru a nu discredita făţiş brigada de arbitri.
"I-am spus lui Brian Cowen cât de rău îmi pare pentru ei. Dar nu-mi cereţi să mă substitui arbitrului sau instanţelor fotbalistice franceze sau europene, lăsaţi-mă la locul meu.", i-a rugat Sarkozy pe reprezentanţii presei, potrivit publicaţiei franceze L'Equipe.
Sarkozy s-a detaşat de discuţiile care privesc rejucarea partide de la Paris, precizând că această problemă nu ar trebui discutată decât de instanţele fotbalistice, singurele abilitate să ia decizii, dar a subliniat că susţine spiritul fair-play.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Nicolas Sarkozy nationala frantei FIFA
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close