Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Preşedintele TAS îi dă lui Mutu şanse infime să scape de despăgubirile pentru Chelsea

Preşedintele TAS îi dă lui Mutu şanse infime să scape de despăgubirile pentru Chelsea

Preşedintele TAS îi dă lui Mutu şanse infime să scape de despăgubirile pentru Chelsea
22 Iun 2010   •   13:36

Mino Auletta, preşedintele Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, are veşti proaste pentru Adrian Mutu. Ştiind felul în care acţionează organele de justiţie internaţionale, Auletta este sigur că românul nu va avea câştig de cauză la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) şi va fi obligat să plătească despăgubirea de 17 milioane de euro clubului Chelsea sau să se retragă din fotbal, caz în care ar scăpa.
"Cu siguranţă nu sunt surprins de această decizie. De fapt, Tribunalul Federal Elveţian este echivalentul Curţii Constituţionale naţionale şi poate judeca numai pe probleme de drept sau de vicii de formă, fără însă a umbla la măsură. Astfel că a confirmat hotărârea anterioară. Nu sunt eu cel în măsură să-i dea sfaturi, pot doar să subliniez care este situaţia de fapt: Mutu a primit deja decizii aparţinând unor foruri importante de justiţie şi mă îndoiesc că se va schimba starea actuală a lucrurilor în faţa Curţii Europene a Drepturilor Omului. Nu vreau să intru în detalii, însă sentinţa va rămâne aceeaşi. Experienţa mea arată că în aceste cazuri cel mai bine este să contactezi avocaţii celeilalte părţi, pentru a ajunge la o nouă înţelegere, legată de metodele de plată sau chiar de cifre", a declarat Auletta, porivit Mediafax.
Oficialul de la TAS avertizează că Mutu ar putea fi chiar sancţionat de FIFA în cazul în care nu îşi plăteşte datoriile faţă de clubul Chelsea.
"Codul este clar. Dacă nu va plăti într-o singură tranşă, este pasibil de sancţiune. Nu ştiu calendarul Comitetului Disciplinar al FIFA, dar cu siguranţă atunci când acest caz va fi pus pe ordinea de zi, nu pot face altceva decât să constateze neplata şi să ia măsuri. Şi amintiţi-vă apoi de Convenţia de la New York: sportivilor le este interzis să facă apel la justiţia ordinară. De aceea spun că ar fi oportun un acord între părţi pentru amânarea în timp a plăţii celor 17 milioane de euro. Va fi astfel posibil să plătească şi mai presus de toate îşi va putea salva cariera sportivă", a declarat Mino Auletta, potrivit sursei citate.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Adrian Mutu tas CEDO
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close