Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Presiune uriașă pe Sepp Blatter. Sponsorii cei mai importanți ai FIFA îi cer demisia

Presiune uriașă pe Sepp Blatter. Sponsorii cei mai importanți ai FIFA îi cer demisia

Presiune uriașă pe Sepp Blatter. Sponsorii cei mai importanți ai FIFA îi cer demisia
03 Oct 2015   •   14:15

Sponsorii de marcă ai FIFA, precum McDonald's, Coca Cola, Visa și Budweiser, au solicitat demisia imediată a elvețianului Joseph Blatter, ca urmare a scandalurilor de corupție care au zguduit în ultimele luni forul internațional de fotbal, relatează agențiile internaționale de presă.

Pentru prima oară de la debutul crizei de la FIFA, sponsorii majori au solicitat plecarea imediată a președintelui demisionar, care urma să administreze tranziția până la alegerile din 26 februarie 2016 pentru președinție.

''Noi credem că ar fi spre binele fotbalului ca președintele FIFA Sepp Blattter să demisioneze imediat, astfel ca procesul de reformă să poate începe cu credibilitatea necesară'', se arată într-un comunicat al McDonald's.

Coca Cola a adoptat aceeași poziție în comunicatul său: ''Pentru binele fotbalului, Compania Coca Cola solicită președintelui FIFA Joseph Blatter să demisioneze, astfel ca un proces credibil și sustenabil de reformă adevărată să poată începe. Cu fiecare zi care trece, imaginea și reputația FIFA este tot mai afectată. FIFA are nevoie de reforme urgente și cuprinzătoare''.

Blatter, 79 ani, președinte al FIFA din 1998, a câștigat un al 5-lea mandat pe 30 mai 2015, dar după câteva zile a renunțat la mandat și a anunțat alegeri extraordinare pentru 2016. 

Un alt sponsor important, Adidas, a solicitat de asemenea ''schimbări fundamentale'' la FIFA, dar nu a cerut demisia lui Blatter.

Adidas este unul dintre cei 5 sponsori strategici ai FIFA alături de Coca Cola, McDonald's, Gazprom, Visa și Hyundai/Kia Motors.

×
Subiecte în articol: FIFA Sepp Blatter Coca Cola McDonalds Adidas
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close