Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Raja Casablanca a reuşit surpriza la Campionatul Mondial al Cluburilor. Marocanii au eliminat Atletico Mineiro şi vor juca finala

Raja Casablanca a reuşit surpriza la Campionatul Mondial al Cluburilor. Marocanii au eliminat Atletico Mineiro şi vor juca finala

Raja Casablanca a reuşit surpriza la Campionatul Mondial al Cluburilor. Marocanii au eliminat Atletico Mineiro şi vor juca finala
de M.T.    |    19 Dec 2013   •   09:47

Raja Casablanca este surpriza Campionatului Mondial al Cluburilor, competiţie care se desfăşoară chiar în Maroc.

Alb-verzii au luat parte la mini-turneul care va decide cea mai bună echipă a lumii pe bază de invitaţie, din postura de campioană a Marocului, dar şi-au luat rolul în serios şi s-au devenit doar a doua echipă africană care va juca finala competiţiei.

În semifinale, Raja a învins cu 3-1 campioana Americii de Sud, Atletico Mineiro. Nici măcar magia lui Ronaldinho, autorul unui gol senzaţional, nu a fost suficientă pentru a schimba soarta partidei disputate la Marrakech.

În finala programată sâmbătă, echipa marocană va juca împotriva campioanei Europei, Bayern Munchen, care a învins în cealaltă semifinală pe Guangzhou Evergrande, scor 3-0.

Raja Casablanca le urmează congolezilor de la TP Mazembe, care, în 2010, uimeau lumea după ce ajungea în ultimul act al Mondialului Cluburilor tot în urma unui meci în care învingea o echipă din Brazilia, Internacional Porto Alegre.

Mazembe nu a mai putut să repete performanţa şi în finală, când a piedut fără drept de apel în faţa lui Inter Milano (0-3), iar şansele ca Raja să reuşească ceea ce n-au putut face congolezii, să câştige trofeul, sunt extrem de mici în faţa unui Bayern într-o formă excelentă.

Dar puţini au fost şi cei care ar fi pariat pe o prezenţă a marocanilor în finală. Raja şi-a început parcursul în faţa lui Auckland City (Noua Zeelandă), de care a trecut cu scorul de 2-1. În sferturi, echipa gazdă a reuşit să învingă pe Monterey (Mexic), tot cu 2-1, după prelungiri.

Miercuri a fost rândul celor de la Atletico Mineiro să fie surprinşi de marocani. Mouhssine Iajour a deschis scorul pentru Raja, în debutul părţii a doua, dar Ronaldinho a readus lucrurile pe făgaşul normal câteva minute mai târziu, cu o execuţie splendidă din lovitură liberă.

Brazilienii nu au profitat însă de momentul favorabil şi, în ultimele zece minute, au primit două goluri. Mohsine Moutaouali a transformat un penalty, pentru ca Vivien Mabide să pecetluiască o calificare neaşteptată pentru Raja Casablanca în prelungirile partidei.

Învinsă în semifinale, Atletico Mineiro va lupta pentru locul 3, tot sâmbătă şi tot la Marrakech, împotriva reprezentantei Asiei, Guangzhou Evergrande.

Tot miercuri, Monterey a trecut cu 5-1 de Al Ahly, şi a încheiat competiţia pe locul 5.

×
Subiecte în articol: maroc Ronaldinho
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close