Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Răsplată pentru demascarea unui blat: Un jucător din Serie B se va pregăti cu naţionala Italiei

Răsplată pentru demascarea unui blat: Un jucător din Serie B se va pregăti cu naţionala Italiei

Răsplată pentru demascarea unui blat: Un jucător din Serie B se va pregăti cu naţionala Italiei
de M.T.    |    24 Dec 2011   •   11:13

Simone Farina, fundaşul de 29 de ani ale echipei Gubbio, care evoluează în Serie B, se va antrena alături de naţionala Italiei, fiind astfel răsplătit pentru faptul că a demascat încercarea de trucare a unui meci în interesul mafiei pariurilor.

 
Luna trecută, Farina a fost abordat de fostul său coleg de la tineretul lui AS Roma, Alessandro Zamperini, care i-a oferit 200.000 de euro pentru a influenţa rezultatul partidei Cesena - Gubbio din Cupa Italiei.
 
Jucătorul a refuzat şi a anunţat incidentul la poliţie, dezvăluirea sa ducând la arestarea a 17 persoane implicate în trucarea de meciuri în interesul mafiei pariurilor, cel mai sonor nume fiind cel al lui Cristiano Doni, fostul căpitan al Atalantei, suspendat deja 3 ani şi jumătate din cauza implicării sale în acest caz.
 
Este modul nostru de a-i mulţumi şi de a sublinia ce reprezintă gestul său. Simone nu a dovedit doar că are curaj, dar şi o forţă interioară extraordinară. Astfel de gesturi nu sunt uşor de făcut, mai ales în diviziile inferioare, iar acum depinde de noi să nu-l lăsăm singur. Din punct de vedere tehnic, nu poate fi vorba despre o convocare, este mai mult un mesaj pe care îl trimitem”, a explicat Cesare Prandelli, selecţionerul squadrei azzurra, pentru cotidianul La Repubblica.
 
E o recunoaştere importantă, dar comportamentul său ar trebui să fie ceva normal în sport”, a declarat Marco Fioriti, preşedintele celor de la Gubbio.
 
Gestul lui Farina este apreciat cu atât mai mult cu cât banii care i s-au propus pentru trucarea rezultatului respectivei partide înseamnă dublul salariului pe care îl primeşte anual.
 
Ceea ce contează este mesajul. Vorbim de un gest de o mare valoare, la fel ca şi cel făcut de Farina. Îmi face plăcere să observ că astfel de exemple pozitive nu sunt uitate imediat”, a spus Gianluigi Buffon, căpitanul naţionalei Italiei, despre convocarea fundaşului lui Gubbio.

 
 

×
Subiecte în articol: Gianluigi Buffon
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close