Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Raţ înscrie pentru Şahtior şi asigură ucrainenilor primul loc în grupă

Raţ înscrie pentru Şahtior şi asigură ucrainenilor primul loc în grupă

Raţ înscrie pentru Şahtior şi asigură ucrainenilor primul loc în grupă
09 Dec 2010   •   12:39

Roma, Şahtior Doneţk şi Arsenal şi-au adjudecat ultimele trei locuri în optimile Ligii Campionilor, după o rundă finală marcată de întreruperea partidei dintre MSK Zilina şi Spartak Moscova din cauza problemelor create de suporteri. Fanii lui Spartak au aruncat cu torţe pe teren şi meciul a fost suspendat pentru 20 de minute, când arbitrul a scos jucătorii de pe teren.

Bayern Munchen, Chelsea, Real Madrid şi Şahtior merg mai departe din postura de câştigătoare de grupe şi vor fi capi de serie la tragerea la sorţi de pe 17 decembrie.

Grupa E
AS Roma a remizat scor 1-1 la CFR Cluj şi a obţinut locul doi în clasament. Gruparea din Serie A avea nevoie de un punct, însă soarta calificării a fost oricum decisă şi de rezultatul partidei Bayern Munchen - FC Basel, scor 3-0. Elveţienii se vor resemna astfel cu o calificare în Europa League.

Grupa F
Alex a înscris un gol şi a dat o pasă decisivă pentru Spartak Moscova, care în zece oameni a revenit şi a învins cu 2-1 pe MSK Zilina, într-un meci fără miza calificării. Tomas Majtan a deschis scorul după pauză, cu capul din centrarea lui Robert Jez. Alex a egalat şi apoi Ibson a marcat golul victoriei, înainte să fie eliminat pentru comportament violent.

Brazilianul Brandao a contribuit la perioada grea a celor de la Chelsea, aducând victoria lui Marseille cu 1-0 în cealaltă partidă a grupei.

Grupa G
Ajax şi-a asigurat prezenţa în Europa League la primăvară, după primul meci cu Frank de Boer interimar, o victorie impresionantă la AC Milan, scor 2-0. Golurile au fost înscrise de Demy de Zeeuw şi Toby Alderweireld.

Victoria a fost totuşi irelevantă în contextul în care Auxerre a fost surclasată cu 0-4 de Real Madrid. Karim Benzema a reuşit un hat-trick în minutele 11, 72 şi 88, celălalt gol fiind marcat de Cristiano Ronaldo.

Grupa H
Şahtior Doneţk a încheiat perfect faza grupelor, învingând cu 2-0 Braga şi obţinând primul loc în clasament. Românul Răzvan Raţ, care a fost folosit de antrenorul Mircea Lucescu pe toată durata întâlnirii, a deschis scorul în minutul 78. Cel de-al doilea gol al învingătorilor a fost înscris de Luiz Adriano, în minutul 84.

Arsenal s-a calificat şi ea de pe locul secund, după 3-1 cu Partizan Belgrad, în timp ce Braga se va mulţumi cu o prezenţă în Europa League.


×
Subiecte în articol: Razvan Rat Liga Campionilor
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close