Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Real Madrid a învins cu 1-0 pe Bayern Munchen şi este aproape de prima finală în Liga Campionilor după 12 ani

Real Madrid a învins cu 1-0 pe Bayern Munchen şi este aproape de prima finală în Liga Campionilor după 12 ani

Real Madrid a învins cu 1-0 pe Bayern Munchen şi este aproape de prima finală în Liga Campionilor după 12 ani
de M.T.    |    24 Apr 2014   •   00:00

Real Madrid este aproape de prima finală în Liga Campionilor după o pauză de 12 ani, graţie victoriei cu 1-0 obţinute pe teren propriu în faţa deţinătoarei trofeului, Bayern Munchen, în turul celei de-a doua semifinale a competiţiei.

Unicul gol al partidei de pe Santiago Bernabeu a fost marcat de francezul Karim Benzema, în minutul 19, la capătul unui contraatac de manual, iniţiat de Cristiano Ronaldo şi continuat de Fabio Coentrao.

A fost primul atac mai serios al madrilenilor, care, în prima parte a meciului, au fost surclasaţi la capitolul posesie de Bayern, însă echipa antrenată de Pep Guardiola nu a reuşit să ameninţe serios poarta lui Iker Casillas.

După gol, aspectul jocului nu s-a schimbat foarte mult. Bavarezii au continuat jocul lor obişnuit de posesie, în timp ce elevii lui Carlo Ancelotti au contraatacat de fiecare dată când li s-a ivit ocazia.

La capătul unei asemenea acţiuni, Cristiano Ronaldo, incert până cu puţin timp înainte de începutul meciului, putea dubla avantajul madrilenilor, dar a trimis peste poartă din poziţie excelentă.

Portughezul a ratat nu doar desprinderea pentru echipa sa, dar şi şansa de a deveni cel mai bun marcator într-un sezon al Ligii Campionilor, cu 15 goluri. În acest moment, câştigătorul Balonului de Aur împarte recordul de 14 goluri cu Jose Altafini şi cu marele său rival, Lionel Messi.

În finalul primei reprize, argentinianul Angel Di Maria a avut şi el o excelentă ocazie de a mări avantajul gazdelor, şutând mult peste poartă de la aproximativ 7-8 metri.

În partea a doua, Real a reuşit să absoarbă fără mari probleme presiunea oaspeţilor, care au avut o singură oportunitate cu adevărat importantă de a egala, prin Mario Gotze, al cărui şut din interiorul careului a fost respins providenţial de Casillas.

În prelungirile partidei, jucătorii lui Bayern au solicitat penalty la un presupus fault în careu asupra lui Thomas Muller, dar reluările au arătat că arbitrul Howard Webb a luat decizia corectă şi nu a dictat lovitură de pedeapsă.

Meciul retur se va disputa peste o săptămână, la Munchen.

În cealaltă semifinală, care a avut loc marţi, Atletico Madrid şi Chelsea Londra au încheiat la egalitate, scor 0-0.

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close