Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Real Madrid a învins cu 2-0 pe FC Sevilla şi a câştigat Supercupa Europei

Real Madrid a învins cu 2-0 pe FC Sevilla şi a câştigat Supercupa Europei

Real Madrid a învins cu 2-0 pe FC Sevilla şi a câştigat Supercupa Europei
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    12 Aug 2014   •   23:58

Cristiano Ronaldo a început noul sezon cu o dublă, iar Real Madrid a câştigat pentru a doua oară în istoria sa Supercupa Europei.

La Cardiff, câştigătoarea Ligii Campionilor s-a impus cu 2-0 în faţa compatrioţilor de la FC Sevilla, echipă care s-a impus în sezonul trecut al Europa League.

Prin cele două goluri înscrise, Ronaldo l-a egalat pe italianul Filippo Inzaghi pe locul 2 în clasamentul all-time al marcatorilor din competiţiile europene, ambii având câte 70 de reuşite. Liderul acestei ierarhii continuă să fie spaniolul Raul Gonzalez, cu 77 de goluri.

Real Madrid s-a prezentat la primul joc oficial din nou stagiune cu principalele două achiziţii, germanul Toni Kroos şi columbianul James Rodriguez, printre titulari, însă diferenţa a fost făcută de acelaşi irezistibil Ronaldo.

Portughezul a deschis scorul în minutul 30, atunci când a împins în poartă din apropiere centrarea excelentă a galezului Gareth Bale.

La patru minute de la reluare, tot Ronaldo a făcut 2-0, cu un şut la colţul lung, la capătul unei faze superbe a campioanei Europei, la care au mai participat Sergio Ramos, James Rodriguez şi Karim Benzema.

„Este o zi foarte specială pentru mine, pentru că e prima oară când câştig Supercupa Europei. Echipa a jucat superb şi merită acest trofeu. Mă simt bine şi azi am reuşit să înscriu două goluri importante”, a spus Balonul de Aur din 2013, la finalul întâlnirii.

Precedentul succes înregistrat de Real Madrid în Supercupa Europei data din 2002, atunci când echipa din capitala Spaniei a învins cu 3-1 pe Feyenoord.

De cealaltă parte, Sevilla rămâne cu o singură victorie în această competiţie, în 2006, când a câştigat cu 3-0 în faţa Barcelonei. Un an mai târziu, andaluzii pierdeau în faţa italienilor de la Milan, scor 1-3.

×
Subiecte în articol: Real Madrid FC Sevilla Cristiano Ronaldo
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close