Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Real Madrid a reușit ”La Decima”, după victoria cu 4 - 1 contra rivalei Atletico Madrid în finala Ligii Campionilor

Real Madrid a reușit ”La Decima”, după victoria cu 4 - 1 contra rivalei Atletico Madrid în finala Ligii Campionilor

Real Madrid a reușit ”La Decima”, după victoria cu 4 - 1 contra rivalei Atletico Madrid în finala Ligii Campionilor
Sursa foto: Foto: SkySports
de M.C.    |    25 Mai 2014   •   00:43

Real Madrid a reușit ”La Decima”, al zecelea trofeu în cea mai importantă competiție a cluburilor, adjudecându-și finala Ligii Campionilor de la Lisabona, cu 4 – 1, un scor anticipat de puțină lume după cum au decurs ostilitățile în cea mai mare parte a timpului.

În prima finală din istoria competiției în care s-au întâlnit două echipe din același oraș, miza trofeului a fost apăsătoare pentru ambele formații. Atletico, echipa care a funcționat ca un ceas elvețian până în acest moment, a greșit mult, iar de partea cealaltă, nici Gareth Bale, nici Cristiano Ronaldo nu au reușit să se ridice la nivelul așteptat de la două superstaruri.

După 90 de minute de joc, scorul a fost egal, 1 – 1. Pentru Atletico a deschis scorul Godin, în minutul 36, cu o lovitură de cap care l-a păcălit pe Casillas. De remarcat că Diego Godin a fost omul providențial în ultima etapă de campionat, contra Barcelonei, golul său asigurându-i titlul lui Atletico.

Egalarea pentru Real Madrid a venit, ca în orice finală care se respectă și are doza sa de dramatism, abia în prelungirile partidei. Golul marcat de Sergio Ramos a fost al treilea pentru fundașul madrilen, în actuala ediție a Ligii, după cele două reușite în semifinala contra lui Bayern.

Pentru Atletico lucrurile au început să meargă prost încă din minutul 9, atunci când principalul om de gol al echipei, Diego Costa, a părăsit terenul, accidentat, fiind înlocuit de Adrian. Cel mai bun marcator al lui Atletico venea după o întindere săptămâna trecută și, deși a forțat, nu a reușit să continue.

Diego Simeone, artizanul ascensiunii lui Atletico, a plătit de această dată tribut tacticii sale, retragerea în apărare după primul gol dovedindu-se o mutare neinspirată, însă nu neapărat prin prisma superiorității evidente a Realului, ci mai degrabă din cauza lipsei de concentrare din apărarea, de obicei atât de puternică, a lui Atletico.

Dacă timp de 90 de minute de joc a existat un echilibru relativ între cele două echipe și ar fi fost destul de greu de spus cine ar merita trofeul, cele două reprize de prelungiri au spulberat orice îndoială. Jucătorii lui Atletico au căzut psihic, iar cei ai Realului au fructificat moralul superior, marcând de trei ori, prin Gareth Bale, Marcelo și Cristiano Ronaldo, care a ajuns astfel la 17 goluri marcate într-o singură ediție a Ligii.

Atletico a fost la doar câteva secunde de o performanță istorică, însă vor trebui să se mulțumească doar cu titlul din Primera, campionat unde Real Madrid a terminat pe locul trei.

Real a câștigat primele cinci ediții ale Cupei Campionilor Europeni, trofeu pe care l-au câștigat și a șasea oară, iar ultimele patru cupe datează din perioada modernă, când competiția și-a schimbat numele în Liga Campionilor.

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close