Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Real Madrid - Barcelona 0-2. Catalanii câştigă "El Clasico" şi sunt favoriţi la titlu (VIDEO)

Real Madrid - Barcelona 0-2. Catalanii câştigă "El Clasico" şi sunt favoriţi la titlu (VIDEO)

Real Madrid - Barcelona 0-2. Catalanii câştigă "El Clasico" şi sunt favoriţi la titlu (VIDEO)
Sursa foto: lionel messi
11 Apr 2010   •   00:52

Barcelona a dominat-o pe Real Madrid pe Santiago Bernabeu şi a câştigat derby-ul ?El Clasico? pentru a patra oară în doi ani. Catalanii, impulsionaţi de un joc perfect făcut de Xavi şi Messi, au lăsat puţine şanse ?albilor?, iar Barca se depărtează la trei puncte de Real Madrid cu şapte etape înainte de final.
Cel mai urmărit meci dintr-un campionat intern, "El Clasico" a fost spectaculos încă înainte de primul fluier. Deciziile lui Guardiola de a-i lăsa pe bancă pe Iniesta şi Henry şi aceea de a-l posta pe Dani Alves atacant lateral au fost surprinzătoare pentru mulţi. Acest lucru nu a afectat, însă, în nici un fel spiritul celor două echipe, care au ieşit în mod evident foarte motivate să îşi asigure un avantaj decisiv în cursa pt titlu.
Presiunea şi-a spus cuvântul, iar cele două echipe au avut probleme să îşi creeze ocazii. Incursiunile lui Ronaldo şi ale lui Xavi, Messi, au fost totuşi spectaculoase încă de la început. Cu fundaşii ambelor echipe dispuşi să îşi dea viaţa pe teren, prima mare ocazie a venit abia în minutul 33 şi a fost echivalentă cu golul. Xavi a liftat o minge peste Garay şi Albiol, Messi a preluat şi a şutat cu dreptul pe sub Casillas. Până la pauză, Real ar fi putut egala printr-un contraatac-fulger, 3 contra 1, dar Marcelo s-a grăbit şi scorul pauzei a fost 0-1.
Mult mai prudentă după pauză, Barcelona a fost totuşi mai periculoasă şi după pauză. După un şut slab al lui Ronaldo, pe centrul porţii, catalanii au pornit spre poarta lui Casillas, Xavi l-a angajat pe culoar pe Pedro iar tânărul a trecut uşor de Arbeloa, şutând cu stângul la colţul scurt pentru 0-2, în minutul 56.
Golul a provocat o reacţie de orgoliu a madrilenilor, care au ratat pe rând prin Higuain şi Van der Vaart, ultimul făcându-l eroul pe Valdes după la fază de 1 contra 1. Ronaldo a ratat şi el două lovituri libere iar Guti, intrat pe parcurs, a fost şi el neinspirat, dar pericolul real a fost tot la poarta madrilenilor. Casillas a făcut minuni de două ori la şuturile lui Messi, păstrându-şi echipa în joc.
Până la final, Raul, intrat pe teren în repriza secundă, a reuşit să marcheze, dar după henţul lui Benzema, iar partida s-a încheiat cu tribunele părăsite în mare măsură de fanii albi deznădăjduiţi. Barcelona a urcat la trei puncte în faţa Realului în Primera, 80 faţă de 77, şi este mai are de parcurs şapte obstacole până la finalul sezonului care i-a putea aduce al doilea titlu consecutiv.

Vezi aici golurile partidei Real Madrid - Barcelona.
Formaţiile de joc:
Real Madrid: Iker Casillas, Sergio Ramos, Raul Albiol, Ezequiel Garay, Alvaro Arbeloa, Fernando Gago, Xabi Alonso, Cristiano Ronaldo, Rafael van der Vaart, Marcelo, Gonzalo Higuaín. Rezerve: Chistoph Metzelder, Jerzy Dudek, Lassana Diarra, Karim Benzema, Raúl, Guti, Mahamadou Diarra.
Barcelona: Victor Valdés, Carles Puyol, Gerard Piqué, Gabriel Milito, Maxwell; Sergio Busquets, Dani Alves, Xavi, Seydou Keita; Pedro, Lionel Messi. Rezerve: Thierry Henry, Rafael Márquez, Jose Pinto, Andres Iniesta, Dmytri Chygrynskiy, Yaya Touré, Bojan Krkic.
Alte rezultate de sâmbătă din La Liga
Malaga - Sevilla 1-2
Tenerife - Valladolid 0-0
Villareal - Gijon 1-0
Xerez - Getafe 0-1
Antena3.ro

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close