Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Real Madrid şi Borussia Dortmund, primele echipe calificate în optimile de finală ale Ligii Campionilor

Real Madrid şi Borussia Dortmund, primele echipe calificate în optimile de finală ale Ligii Campionilor

Real Madrid şi Borussia Dortmund, primele echipe calificate în optimile de finală ale Ligii Campionilor
de M.T.    |    05 Noi 2014   •   09:43

Real Madrid şi Borussia Dortmund sunt primele echipe calificate în optimile de finală ale Ligii Campionilor, în urma victoriilor obţinute în meciurile disputate marţi, în etapa a patra din faza grupelor.

Deţinătoarea trofeului, Real Madrid, a câştigat cu 1-0 partida disputată pe teren propriu în faţa lui Liverpool, al patrulea succes în tot atâtea jocuri pentru echipa din capitala Spaniei.

Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de francezul Karim Benzema, în minutul 27, reuşita atacantului de 26 de ani aducând cea de-a 12 victorie consecutivă în toate competiţiile pentru Real.

Totodată, Iker Casillas a stabilit un nou record de apariţii în Liga Campionilor, portarul madrilenilor jucând meciul cu numărul 144 în cea mai importantă competiţie la nivel de club.

Tot în grupa B, FC Basel s-a impus cu 4-0 pe teren propriu în faţa celor de la Ludogorets Razgrad, echipă la care Cosmin Moţi a fost titular. Fostul dinamovist a jucat însă doar 21 de minute, el părăsind terenul accidentat.

Campioana Elveţiei a marcat prin Embolo, Gonzalez, Gashi şi Suchy, iar în urma acestui succes a urcat pe locul 2 în grupă, cu 6 puncte.

Aflată pe loc retrogradabil în Bundesliga, Borussia Dortmund continuă să impresioneze în Europa. Finalista Ligii Campionilor din 2013 a obţinut o nouă victorie în grupa D, 4-1 cu Galatasaray Istanbul, şi este sigură de locul său în faza eliminatorie a competiţiei.

Germanii au deschis scorul în finalul primei reprize, prin Marco Reus, şi s-au dezlănuţuit după pauză, când golurile lui Sokratis Papastathopoulos, Ciro Immobile şi autogolul lui Semih Kaya le-au adus un succes categoric. Reuşita de onoare a turcilor i-a aparţinut lui Hakan Balta.

Borussia are punctaj maxim şi este urmată în clasamentul grupei de Arsenal, care a obţinut doar o remiză pe teren propriu cu Anderlecht, scor 3-3, deşi londonezii au condus cu 3-0.

Mikel Arteta, din penalty, Alexis Sanchez şi Alex Oxlade-Chamberlain le-au oferit "tunarilor" ceea ce părea a fi un avantaj liniştitor, însă campioana Belgiei a revenit în joc prin dubla lui Anthony Vanden Borre, înainte ca Aleksandar Mitrovic să egaleze în minutul 90.

Meci dramatic şi la Torino, în grupa A. Obligată să câştige pentru a nu fi aproape de o altă eliminare prematură, aşa cum s-a întâmplat în sezonul trecut, campioana Italiei, Juventus Torino, a reuşit să revină după ce a fost condusă şi s-a impus cu 3-2 în faţa lui Olympiakos Pireu, ratând şi un penalty în ultimele secunde ale partidei.

O lovitură liberă executată impecabil de Andrea Pirlo a dus la deschiderea scorului, dar grecii au întors rezultatul graţie reuşitelor lui Alberto Botia şi Delvin N'Dinga. A fost rândul italienilor să revină. Mai întâi, portarul Roberto a deviat nefericit în propria poartă o lovitură de cap a lui Fernando Llorente, pentru ca, un minut mai târziu, Paul Pogba să înscrie golul victoriei cu un şut din marginea careului.

Juve putea obţine un succes mai clar, dar Arturo Vidal a irosit un penalty în ultimul minut de joc, o ratare care ar putea conta în clasamentul final al grupei. Campioana Italiei şi Olympiakos sunt la egalitate de puncte, însă grecii au avantajul rezultatelor directe, datorită victoriei cu 1-0 din partida tur.

În schimb, finalista ediţiei trecute, Atletico Madrid, a trecut fără emoţii de Malmo, în deplasare, scor 2-0, şi şi-a consolidat primul loc în grupă, cu 9 puncte. Golurile spaniolilor au fost înscrise de Koke şi Raul Garcia.

În grupa C, Bayer Leverkusen a făcut un pas important către calificare, germanii impunându-se cu 2-1 în Rusia, în faţa lui Zenit St. Petersburg. Sud-coreeanul Son Heung-Min a reuşit o dublă pentru oaspeţi, în timp ce echipa antrenată de Villas Boas a înscris pe final prin Jose Rondon.

În lupta pentru calificare a revenit şi Benfica Lisabona, după victoria cu 1-0 de pe teren propriu cu AS Monaco, echipă neînvinsă şi care nu primise gol în actuala ediţie a Ligii Campionilor.

Tânărul de 20 de ani Talisca a marcat unicul gol al partidei în minutul 82 şi a adus primul succes al portughezilor în acest sezon în Liga Campionilor.

Rezultate Liga Campionilor


Grupa A: Juventus - Olympiakos 3-2, Malmo - Atletico 0-2

Grupa B: Real Madrid - Liverpool 1-0, Basel - Ludogorets 4-0

Grupa C: Zenit - Leverkusen 1-2, Benfica - Monaco 1-0

Grupa D:
Dortmund - Galatasary 4-1, Arsenal - Anderlecht 3-3

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close